Silnice v Moravskoslezském kraji vylepší přes půl miliardy korun z EU

21.10.2014 14:36

Evropská unie přispěje dotací 567 milionů korun na modernizaci pěti úseků silnic v Moravskoslezském kraji. Chystá se například výstavba okružní křižovatky v Karviné nebo rekonstrukce silnice mezi Krmelínem, Brušperkem a Fryčovicemi. Evropskou dotaci dnes schválila Regionální rada Moravskoslezsko. Nositelem projektů je Moravskoslezský kraj, který tak pokračuje v modernizaci silnic II. a III. třídy financované evropskými prostředky.

Silnice v Moravskoslezském kraji vylepší přes půl miliardy korun z EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Díky evropské dotaci vznikne okružní křižovatka na silnici č. III/4688 v Karviné, a to na křižovatce ulic Havířská, Sportovní a Jaroslava Vrchlického. Chystá se také rekonstrukce silnice II/486 mezi Krmelínem, Brušperkem a Fryčovicemi. Modernizací projde silnice č. II/647 Mariánskohorská v Ostravě, ve směru na Ostravu-Přívoz. Po rekonstrukci opěrných zdí v Jindřichově bude bezpečnější silnice č. II/457 a lépe se pojede také po rekonstruované silnici č. II/465 mezi Horní Lhotou a Zátiším.     

Práce na projektech by měly probíhat do konce roku 2015.

Dotace pokryje až 85 % nákladů, zbylé prostředky uhradí Moravskoslezský kraj.

„Jen v letošním roce jsme na projekty modernizace silnic v kraji schválili evropskou dotaci v součtu 1,5 miliardy korun. V součtu od roku 2007 pomohla vylepšit stav silnic a komunikací dotace více než 4 miliardy korun z EU,“ sečetla Kateřina Dostálová, ředitelka Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko.  

Regionální rada Moravskoslezsko je zodpovědná za uplatnění přibližně 20 miliard korun z EU na rozvoj regionu. Za uskutečněné projekty a jejich části proplatila od roku 2007 přes 13 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

13:04 AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

Pokud nenastanou komplikace, měla by letos na Českomoravské vysočině vyletět mláďata orlů mořských z…