Situace na silnicích v Královéhradeckém kraji se během noci zklidnila, hlavní tahy jsou sjízdné

05.01.2017 15:48

„Po náročných více než 24 hodinách permanentních zásahů, kdy se silničáři potýkali s velkými nárazovými spady sněhu a silným větrem, kvůli kterým se tvořily sněhové jazyky, se situace na silnicích v Královéhradeckém kraji zlepšila včera noci kolem 23. hodiny. Tehdy se podařilo odstranit poslední kolony a stojící vozidla, převážně kamiony,“ popsal vývoj posledních hodin první náměstek hejtmana odpovědný za dopravu Martin Červíček.

Situace na silnicích v Královéhradeckém kraji se během noci zklidnila, hlavní tahy jsou sjízdné
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Všechny hlavní tahy jsou  sjízdné a nasolené. Na silnicích ve II. a III. pořadí důležitosti zimní údržby je i nadále ujetá vrstva sněhu. Povrch je kryt posypem a na všech daných úsecích je tento mechanismus účinný.

Bohužel se nyní nedaří zprovoznit silnici III/28042 Starý Bydžov – Janovice v okrese Hradec Králové na Novobydžovsku a silnice III/28022 Vesec – Veliš a III/28020 Veliš – Podhradí v okrese Jičín. Všechny jsou zaváté sněhem. Je nutné je zprovoznit nakladačem a odvozem sněhových bariér. Žádné vozidlo na těchto komunikacích není, všechna se podařila vyprostit. V ranních hodinách nebyla nikde žádná čekající  vozidla.

Vyzývám řidiče k maximální opatrnosti, a aby dbali na bezpečnost svou i svého okolí. Ještě během dneska očekáváme ztížené klimatické podmínky, silnice mohou někde klouzat, ale počasí by nás nemělo trápit v tak, jako včera. I nadále budou všichni krajští silničáři v terénu, budou neustále pluhovat a odstraňovat uježděné vrstvy a zabezpečovat sjízdnost a průjezdnost silnic,“ doplnil náměstek hejtmana Červíček. 

I dnešní předpovědi hlásí náročné podmínky. Na některých místech stále sněží, intenzivní sněhové přeháňky jsou zaznamenány na horách, a to jak v Krkonoších, tak v Orlických horách. Stále zde také vane silný vítr. Přírůstek nového sněhu je na většině míst asi 5 centimetrů, na horách je to až 20 centimetrů a tvoří se stále sněhové jazyky. Teploty spadly od -3°C k – 8°C.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…