Sociální šatníky a charitativní obchody ADRY zaplní více než devět tun kvalitních oděvů!

25.10.2013 12:30

Celkem 9300 kg nošeného ale stále použitelného kvalitního oblečení se nasbíralo pro sociální šatníky a charitativní obchody neziskové organizace ADRA, dobrovolnického centra v Havířově, během akce Vyměň starou za novou.

Sociální šatníky a charitativní obchody ADRY zaplní více než devět tun kvalitních oděvů!
Foto: ADRA
Popisek: ADRA

Tu uspořádalo spolu s havířovskou ADROU nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina v Ostravě. O akci byl nečekaně obrovský zájem ze strany veřejnosti. Zúčastnilo se jí 4922 návštěvníků obchodního centra, jimž bylo za odměnu rozdáno 7968 dárkových karet stokorunové hodnoty, které pak během následujících 12 měsíců mohou uplatnit v některé z obchodních jednotek OC Forum Nová Karolina v Ostravě. Všechny vybrané oděvy ADRA využije pro potřebné občany a k dalšímu prodeji. Výtěžek pak využije k financování svých charitativních projektů v Moravskoslezském kraji.

„Během dvou říjnových víkendů se podařilo díky lidem, kteří nezůstali lhostejní a rozhodli se pomoci dobré věci, nasbírat neuvěřitelných 9300 kilogramů obnošených, ale velice hezkých oděvů. Za což všem dárcům moc děkujeme. Oděvy použijeme pro náš sociální šatník a charitativní obchod v Karviné-Ráji, který jsme nově otevřeli letos v září. Stejný obchod máme již několik let také v Havířově a Frýdku-Místku, kde se těší velké oblibě obyvatel,“ říká Marcela Holková z havířovského dobrovolnického centra ADRA, která charitativní obchod vede. V sociálních šatnících si přitom mohou sociálně potřební pořídit oblečení zcela zadarmo. V charitativním obchůdku zase mohou nakoupit ti, kteří chtějí něco originálního, potřebného, a přitom levného. Je zde také možné si pořídit například novou chňapku, zástěru nebo originální tašku, které šijí v těchto obchodech z darovaných textilií. Charitativní obchod tak rozdává radost nejen spokojeným zákazníkům, ale i dárcům, kteří nevyhodili nepotřebné oděvy do kontejneru, ale darovali je na prospěšnou věc. „Finanční prostředky získané prodejem vybraných oděvů v akci Vyměň starou za novou pak použijeme k podpoře a rozvoji dobrovolnictví v našem regionu. Již samotná existence obchodu přitom pomáhá. V bchodě totiž zaměstnáváme jako prodavačky dlouhodobě nezaměstnané z úřadu práce. Pracují u nás ale i dobrovolníci, kteří jsou odhodláni se činnosti v obchůdku věnovat dobrovolně, s láskou a zcela bez nároku na finanční odměnu. Jsme tady pro lidi, a to díky podpoře OC Forum Nová Karolina a všech, kteří se do projektu Vyměň starou za novou zapojili,” dodává Marcela Holková z havířovské ADRY.

Všichni, kdo se do projektu Vymeň starou za novou zapojili a odevzdali určitý počet nošených oděvů stanovené kvality, se mohli také nechat v prostoru OC Forum Nová Karolina vyfotit, a to spolu s libovolným sdělením světu. Mohli se tak zúčastnit pořízení společné maxifotografie účastníků akce Vyměň starou za novou. „Společnou maxifotografii účastníků akce odhalíme v neděli 3. listopadu v 15 hodin ve druhém patře našeho obchodního centra v prostoru před výtahy.

Pro všechny, kdo se nechali vyfotit se vzkazem světu, máme přitom ještě jeden dáreček. Kromě toho, že jsme pořízenou fotografii všem zájemcům zaslali na e-mailovou adresu, kterou uvedli v evidenční kartičce, ti, kdo v době od 3. do 10. listopadu navštíví naše obchodní centrum, najdou se na společné maxifotografii a nahlásí na našem infocentru číslo, pod kterým je jejich fotografie umístěna, od nás získají ještě drobný dáreček s překvapením. Tak neváhejte. Vezměte s sebou kamarády a známé a přijďte se do OC Forum Nová Karolina pobavit hledáním své fotografie,” vyzývá Martin Kubík, manažer OC Forum Nová Karolina v Ostravě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…