Soudní spor mezi Leo Mobility a Českými drahami končí smírem

04.07.2023 19:15 | Tisková zpráva

Společnost Leo Mobility nebude nadále pokračovat v soudních řízeních, týkajících se údajných podnákladových cen Českých drah na trati Praha – Ostrava. Evropská komise ani Úřad pro ochranu hospodářské soutěže žádné protisoutěžní chování neshledaly a svá šetření před časem uzavřely. Firmy se nyní dohodly na smírném řešení a ukončení souvisejícího sporu, probíhajícího u českých soudů.

Soudní spor mezi Leo Mobility a Českými drahami končí smírem
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Společnosti Leo Mobility a České dráhy si od dohody slibují narovnání vzájemných vztahů a současně zlepšení podmínek pro další rozvoj udržitelné veřejné dopravy, který bude založený na principech zdravé konkurence v ceně a kvalitě služeb.

“Kauza se vlekla dlouhé roky a rozhodnutí Evropské komise i Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže jsou pro nás zadostiučiněním. Nynější dohoda se společností Leo Mobility se týká souvisejícího národního sporu v této kauze. Vzájemným vztahům to určitě prospěje,” říká předseda představenstva a generální ředitel ČD Michal Krapinec.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25774 lidí

Společnosti Leo Mobility a České dráhy se po vzájemných jednáních navazujících na rozhodnutí Evropské komise ze dne 29. 9. 2022 a na rozhodnutí českého Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ze dne 10. 2. 2023, které nepotvrdily prověřovaná podezření o možném protisoutěžním jednání Českých drah na trati Praha – Ostrava, formou soudem schváleného smíru dohodly, že Leo Mobility nebude pokračovat v souvisejících sporech, a nebude tak nadále uplatňovat v soudních řízeních žádné nároky z titulu stanovení jízdného Českých drah na trati Praha – Ostrava.

Evropská komise uzavřela antimonoponí šetření údajných podnákladových cen na lince Praha – Ostrava loni v září. Na základě všech důkazů, které národní dopravce předložil, neshledala na straně Českých drah závadné jednání. Případ označovaný Evropskou komisí jako Falcon byl v šetření cca 12 let a týkal se údajného zneužití dominantního postavení ze strany Českých drah na lince Praha – Ostrava.

“České dráhy od začátku trvaly na tom, že z jejich strany nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání. Evropské komisi o tom předložily řadu důkazů. Žádné závadné jednání ze strany ČD následně neshledal ani ÚOHS,” uzavírá Michal Krapinec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražská strojírna zaznamenala v roce 2023 opět rekordní tržby

10:04 Pražská strojírna zaznamenala v roce 2023 opět rekordní tržby

Pražská strojírna, dceřiná společnost Dopravního podniku hlavního města Prahy, zveřejnila své audito…