Speciální grant Nadace SYNOT: Více než dva a půl milionu na pomoc Valašsku a Slovácku

21.11.2015 11:50

Nadace SYNOT v pátek večer udělala radost spoustě neziskových organizací Valašska a Slovácka. Téměř dvě stovky úspěšných žadatelů o speciální grant si přišly pro své darovací smlouvy do uherskohradišťského Klubu kultury.

Speciální grant Nadace SYNOT: Více než dva a půl milionu na pomoc Valašsku a Slovácku
Foto: Nadace Synot
Popisek: Nadace Synot, logo.

Zájem o grant byl tentokrát tak velký, že se ho nadace rozhodla navýšit o více než 600 000 korun – přesně na 2.631.500 Kč.

„Zájem o naši finanční podporu neustále roste. Na jednu stranu mne to velmi těší, na druhou jsem však nešťastný, protože vidím, že prostředků se v neziskové sféře opravdu nedostává a my nemůžeme suplovat stát,“ uvedl Ivo Valenta, zakladatel nadace SYNOT.

Speciální grant byl určen širokému spektru zájemců – z řad mateřských, základních, středních a vysokých škol, ústavů sociální péče, zdravotnických zařízení a zájmových organizací. Opomenuti nezůstali ani sami zdravotně postižení občané regionu a farní sbory.

„Zažádal jsem si o příspěvek na náhradní kola pro můj invalidní vozík, abych se s ním mohl pohybovat po venku i doma. Jde o nákladnou záležitost, která vyjde na 10-20 tisíc korun. Jsem upřímně vděčný za jakoukoliv pomoc,“ uvedl Václav Šustek, mladík, který po úraze zůstal na invalidním vozíku.

„Jsme opravdu štastní, že si na nás někdo vzpomene a podporuje školství a další bohulibé účely. Potřebujeme dovybavit zahrady mateřských škola, vybudovat hřiště a podobně. Jakákoliv částka je pro nás velkou pomocí,“ doplnila Ilona Močičková, ředitelka mateřské školy Svatováclavská.

Během slavnostního večera byla udělena také speciální cena Nadace SYNOT. Jejím držitelem se tentokrát stal pan Ludvík Zimčík, ředitel základní školy v Březové za unikátní projekt školy „Na konci světa“.

„Děkuji nadaci za to, že si všimla, že i na konci světa může být kvalitní vzdělávání. Chceme poukázat na to, že není rozdíl mezi dětmi a lidmi v malých vesnicích a velkých sídlech. Já se snažím tvořit školu, která je vstřícná dětem a ve které se děti ctí dobře. V naší škole vzděláváme na 500 dětí – nejen od nás z Březové a celé republiky, ale i ty, které žijí s rodiči v zahraničí,“ uvedl Ludvík Zimčík.

Slavnostní večer zpříjemnilo vystoupení cimbálové muziky ZUŠ Umělé Hradiště, TK Rokaso a cimbálová muzika Falešnica.

Již v lednu bude nadace znovu rozdělovat finanční prostředky. Tentokrát na podporu kultury a folkloru Valašska a Slovácka. Dvoumilionový kulturní grant bude navíc nově posílen dalším milionem korun o program Folklorní akademie. Celkem tak nadace rozdělí tři miliony korun.

Nadace SYNOT pomáhá regionu již 15 let. Soustředí se především na podporu kultury, sportu, školství a zájmové činnosti, zdravotnictví a sociální oblasti.

Kromě toho dlouhodobě finančně pomáhá dalším významným akcím, jako jsou např. Slovácké slavnosti vína a otevřených památek nebo Park Rochus.

Valašsko a Slovácko také letos podpoří přibližně 20 miliony korun. Za dobu své existence nadace finančně pomohla již tisícům projektů stovkami milionů korun.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…