Společnost Aperam a Zoo Ústí nad Labem zahájili dlouhodobou spolupráci. První projekt zpestří život slonům

14.09.2016 10:05

Přední zpracovatel nerezové oceli, společnost Aperam, přispěje k vylepšení ústecké zoologické zahrady. Výsledek spolupráce potěší nejen zvířata, ale i nejmenší návštěvníky.

Společnost Aperam a Zoo Ústí nad Labem zahájili dlouhodobou spolupráci. První projekt zpestří život slonům
Foto: zoousti.cz
Popisek: Zoo Ústí nad Labem

Společnost Aperam a ústecká zoo zahájili spolupráci výrobou dvou hraček - xylofonu a zvonkohry – které budou instalovány do výběhu slonů. Obě hračky budou slonice používat v rámci tzv. projektu enrichmentu – obohacení životního prostředí zvířat v lidské péči. U slonů je sluch jedním z primárních smyslů a právě na něj se soustředí tento druh hraček. Chovatelé se budou snažit zařadit jejich používání i do pravidelného cvičení Kaly a Delhi.

Zkrátka nepřijdou ani návštěvníci, kteří si budou moct vyzkoušet hru na stejných hudebních nástrojích jako sloni. Na dětském hřišti s maketou slona bude umístěn xylofon a zvonkohra určené pro malé muzikanty.

Na realizaci nové atrakce pro slony se podílí zaměstnanci společnosti Aperam i samotní zaměstnanci zoo. „Chovatelé vymysleli, jaký typ hraček by se jejich svěřencům mohl líbit, a naši zaměstnanci se s nadšením ujali výroby. Práce je těší o to víc, že se mají možnost podílet na dobré věci a pod jejich rukama vzniká něco hmatatelného, co přinese radost zvířatům i lidem,“ říká Jiří Vais, finanční a personální ředitel společnosti Aperam.

Společnost Aperam chce být aktivní v regionu, ve kterém působí, a podílet se na jeho rozvoji. Spolupráce se Zoo Ústí nad Labem je součástí tohoto konceptu. „Těšíme se, že naše společné úsilí přinese užitek a radost nejen zvířatům a zaměstnancům zoologické zahrady, ale také jejím návštěvníkům,“ doplňuje Jiří Vais.

„Zoo díky vstřícnosti společnosti Aperam může nabídnout návštěvníkům i zvířatům další aktivitu. S potěšením vítáme, že spolupráce vzešla od společnosti Aperam, což svědčí o tom, že pracovníkům a vedení společnosti není zoo lhostejná a chtějí se podílet na jejím rozvoji,“ říká Ing. Věra Vrabcová, tisková mluvčí zoo.

O společnosti Aperam

Společnost Aperam Stainless Services & Solutions Tubes CZ s.r.o. byla založena v roce 2004, kdy byla rovněž zahájena výstavba nového závodu v Ústí nad Labem - Předlicích. V roce 2005 byla zahájena výroba nerezových trubek na první svářecí lince a 6 řezacích linkách. Další velké investice byly realizovány v následujících letech a společnost se postupně zařadila mezi největší výrobce nerezových trubek pro automobilový průmysl v Evropě. Dnes s obratem 2,5 mld Kč zaměstnává téměř 300 lidí a plánuje svůj budoucí rozvoj v Ústí nad Labem.

O Zoo Ústí nad Labem

Zoologická zahrada Ústí nad Labem, p.o. vznikla ze soukromé ptačí rezervace, kterou v roce 1908 založil významný ústecký podnikatel Heinrich Lumpe. Začala se rozvíjet po 2. světové válce, v současné době je moderní zoologickou zahradou. Chová přes 1 200 zvířat v cca 220 druzích a má rozlohu 26 ha. Každým rokem odchovává řadu mláďat, mnohdy se jedná o vzácné a ohrožené druhy zvířat. Návštěvníkům nabízí příjemné prostředí, předváděcí akce se zvířaty, dětem jsou určeny dětské koutky a hřiště, oblíbený je Zoovláček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…