Společnost Hyundai Motor dokončila rozšíření tureckého závodu

29.09.2013 16:40

Společnost Hyundai Motor Company dokončila rozšíření svého tureckého výrobního závodu Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS), jehož výrobní kapacita byla investicí 634 milionů USD zdvojnásobena na 200 000 vozů ročně. Do konce letošního roku bude investováno dalších 43 milionů USD, takže celková výše investice dosáhne částky 677 milionů USD. V Turecku v této souvislosti vzniklo více než 2700 nových pracovních míst.

Společnost Hyundai Motor dokončila rozšíření tureckého závodu
Foto: red
Popisek: Hyundai

Z výrobní linky sjel i první vůz nové generace modelu i10, který měl světovou premiéru tento měsíc na autosalonu IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) ve Frankfurtu nad Mohanem. Tento model zaujal návštěvníky především svým dynamickým designem, prostorným interiérem a kvalitou použitých materiálů. Nová generace i10 je navržena, zkonstruována a vyráběna v Evropě, aby uspokojila náročné požadavky evropských řidičů.
 
Rozšiřování závodu HAOS společnosti Hyundai Motor trvalo 16 měsíců a tureckému automobilovému průmyslu a místní ekonomice prospěje vytvořením nových pracovních míst. Závod HAOS se stal pro společnost Hyundai Motor základnou pro výrobu malých vozů poté, co byla ke stávající výrobě modelové řady i20 přidána produkce nové generace i10.
 
Závod HAOS v tureckém Ízmitu, založený v roce 1997, je nejstarším výrobním závodem ze sedmi továren Hyundai Motor mimo Koreu. Závod byl původně schopen produkovat 60 000 vozů za rok, v roce 2006 byla jeho kapacita rozšířena na 100 000 vozů ročně. HAOS zahájil v roce 2010 výrobu modelu i20, aby pokryl rychle rostoucí poptávku evropských zákazníků. HAOS je nyní s roční výrobní kapacitou 200 000 vozů základnou s regionálním strategickým významem pro Hyundai Motor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …