Správa státních hmotných rezerv prodala Českému Krumlovu provizorní most

18.04.2017 14:37

Most o délce 48 metrů je pro Český Krumlov velmi důležitý. Už od povodní v roce 2002 totiž zajišťuje řidičům vjezd do centra města. Jeho cena byla stanovena znaleckým posudkem na 8 milionů korun. Smlouvu o prodeji podepsal předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr a starosta Českého Krumlova Dalibor Carda.

Správa státních hmotných rezerv prodala Českému Krumlovu provizorní most
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„Tímto prodejem startuje modernizace mostů, které máme v nouzových zásobách už od 50. až 80. let. Za peníze z prodeje starších mostů totiž nakoupíme mosty nové,“ upřesnil předseda SSHR Pavel Švagr.

Letos by Správa měla mosty prodávat a příští rok nakupovat. Na pořízení nových mostů o celkové délce 105 metrů bude potřebovat zhruba 60 až 70 mil. Kč.

„Půjde o montované silniční mosty, které jsou z nových materiálů. Díky tomu mají větší nosnost. Také se snadněji přepravují. A když po nich přejíždějí auta, tak nedělají velký hluk. Takže je můžeme postavit i ve městech a obcích,“ doplnil předseda SSHR Pavel Švagr.

Vedle mostů chce SSHR nakoupit také lávky pro pěší a pro cyklisty, které v jejich skladech zatím chybí.

Provizorní mosty z nouzových zásob jsou využívány poměrně často. Od povodní v roce 1997 do posledních povodní v roce 2013 si jich obce a kraje půjčily přes 120.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …