Správa uprchlických zařízení: Únor a březen v Galerijní tramvaji patřily komiksům

05.04.2021 12:16

Poslední týdny v brněnské Galerijní tramvaji patřily komiksům vytvořeným ve výtvarné dílně přijímacího a pobytového střediska Zastávka. Brňané se tak na vlastní oči mohli seznámit s pracemi, které pod vedením pedagogů volného času SUZ MV vytvořili žadatelé o mezinárodní ochranu.

Správa uprchlických zařízení: Únor a březen v Galerijní tramvaji patřily komiksům
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

Galerijní tramvaj je v Brně již poměrně známá. Provozuje ji Dopravní podnik města Brna, který zde umožňuje výtvarnou prezentaci na reklamních plochách (fabionech). Tramvaj je postupně provozována na většině tramvajových linek v Brně.

Anketa

Jste pro okamžité otevření restaurací?

43%
57%
hlasovalo: 17073 lidí

Únor a březen v Galerijní tramvaji patřily komiksům, které vytvořili klienti ve výtvarné dílně přijímacího a pobytového střediska Zastávka. Pedagogové z výtvarné dílny tvorbu pojali jako jednu ze vstupních výtvarně-komunikačních her, posilujících vzájemnou důvěru a možnosti sebevyjádření.

Každý komiks je na první pohled jiný, každé dílo je nakresleno jinou technikou, či jinými odstíny barev. V tramvaji tak jsou k vidění komiksy barevné a pestré, kreslené akvarelem, ale i komiksy černobílé. I témata se komiks od komiksu liší, v návaznosti na osobnost autora – klienta. Galerijní tramvaj je na první pohled k nerozeznání od ostatních tramvají, nebo chcete-li šalin. Když ale vstoupíte dovnitř, místo propagačních materiálů a reklam uvidíte umělecká díla. Pokud jste tak měli štěstí, možná jste se Galerijní tramvají svezli. Pokud ne, máme pro Vás alespoň fotografie z této povedené a netradiční výstavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…