Správa železnic: Podpis memoranda se společností SNCF International

17.09.2020 21:13

Správa železnic podepsala memorandum s francouzskou společností SNCF International. Jeho předmětem je potvrzení oboustranného zájmu o dlouhodobou spolupráci v oblasti rozvoje vysokorychlostního i konvenčního železničního systému a nastavení budoucího směřování této spolupráce. Významnou součástí vzájemného partnerství bude vytvoření pracovní skupiny tvořené zástupci obou stran.

Správa železnic: Podpis memoranda se společností SNCF International
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

„V rámci pracovní skupiny SNCF a Správy železnic pro dlouhodobou spolupráci se budou konat pravidelná setkání zástupců každé ze stran, kteří se budou scházet minimálně jednou za tři měsíce střídavě v Paříži a v Praze nebo budou jednat prostřednictvím telekonference. V naléhavých případech může být četnost jednání ještě vyšší,“ popisuje generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Dlouhodobá spolupráce Správy železnic a SNCF bude zaměřena na rozvoj vysokorychlostní i konvenční železnice v České republice a regionu střední a východní Evropy.  

Společnost SNCF International je členem skupiny SNCF a je pověřena zejména rozvojem know-how skupiny SNCF v zahraničí v různých oblastech zahrnujících vývoj, projektování a provozování vysokorychlostních železničních tratí.

Správa železnic a SNCF International uzavřely v dubnu letošního roku rámcovou dohodu, která Správě železnic umožnila požadovat technické konzultační a poradenské služby SNCF týkající se rozvoje vysokorychlostní železniční infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…