Správa železniční dopravní cesty uzavřela jako první v železničním sektoru Podnikovou kolektivní smlouvu

06.12.2019 19:38 | Zprávy

Generální ředitel Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Jiří Svoboda a devět představitelů odborových organizací podepsali na základě posledního návrhu generálního ředitele 3. změnu platné Podnikové kolektivní smlouvy na období od 1. února 2018 do 31. prosince 2019 a zároveň i Podnikovou kolektivní smlouvu na rok 2020.

Správa železniční dopravní cesty uzavřela jako první v železničním sektoru Podnikovou kolektivní smlouvu
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Ve 3. změně zaměstnavatel a zástupci zaměstnanců reagují na vývoj v oblasti využití jízdních výhod ČD. SŽDC zaručuje všem zaměstnancům, kteří splňují příslušné podmínky, výplatu příspěvku na dopravu pro období jízdního řádu 2019/2020 v částce 3 600 Kč.

V nové uzavřené Podnikové kolektivní smlouvě pro rok 2020 dochází zejména ke zvýšení tarifních mezd a objemu prostředků pro výkonové odměny zaměstnanců odměňovaných tarifní mzdou celkem o 5,5 %, to znamená, že v tarifních mzdách dojde k nárůstu o 4,5 %. Dále došlo ke změnám v odměnách za držení pracovní pohotovosti, příplatku za práci v noci a příplatku za práci o sobotách a nedělích. „Jsem rád, že jsme dospěli ke konsenzu a předpokládám,  že sjednané podmínky umožní stabilizaci současných zaměstnanců a získávání nových do naší organizace,“ uvedl po podpisu generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda.

Na základě pozitivního vývoje hospodaření SŽDC rozhodl  Jiří Svoboda o vyplacení mimořádné odměny generálního ředitele zaměstnancům SŽDC se mzdou za měsíc listopad 2019 ve výši 9 000 Kč.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.