Šťastná hvězda přivezla do charitativní kasičky 40 tisíc korun

24.02.2015 11:00

Celkem 40 tisíc korun vynesl II. ročník charitativní akce Šťastná hvězda. Z toho 20 tisíc získalo Dětské centrum Jihočeského kraje ve Strakonicích, 17 tisíc Trojslístek - centrum pro děti a rodinu v Kamenici nad Lipou a tři tisíce korun Výchovný ústav v Černovicích. Zástupci uvedených organizací převzali šeky s těmito částkami v pondělí 23. února 2015 v Českých Budějovicích.

Šťastná hvězda přivezla do charitativní kasičky 40 tisíc korun
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Šťastná hvězda přivezla do charitativní kasičky 40 tisíc korun

Společnost ČSAD Autobusy České Budějovice sbírku uspořádala loni a opět během adventu, kdy jeden z jejích vozů, označený jako Šťastná hvězda, jezdil po jižních Čechách. Cestující si u řidiče kupovali hvězdičky za 20 až 500 korun, na ty pak psali vzkazy, a následně jimi autobus polepili.

„Jsme rádi, že můžeme tuto charitativní akci zprostředkovat a zároveň nás velice těší, že se podařilo vybrat více peněz, než v minulém ročníku,“ uvedl generální ředitel společnosti ČSAD Autobusy České Budějovice Vladimír Homola s tím, že loni se podařilo do kasičky nasbírat o tři tisíce méně.

Peníze poslouží i na nákup hraček pro děti

Stejně jako loni tuto aktivitu ocenil i Jihočeský kraj. „Tato charitativní akce je velmi dobrým počinem našeho smluvního dopravce a kraj podobně prospěšné aktivity určitě vítá. A vítá samozřejmě i to, že sbírka oslovuje i naše spoluobčany,“ potvrdil krajský radní pro dopravu Antonín Krák.

S šekem na 20 tisíc korun odjížděla z Českých Budějovic sociální pracovnice Dětského centra Jihočeského kraje ve Strakonicích Dagmar Kůrková. „Peníze určitě využijeme ve prospěch našich dětiček. Ať už na nákup věcí pro osobní potřebu, hraček nebo dárků. Moc děkujeme všem, kdo se o sbírku zasloužili,“ sdělila.

Společně pak všichni jmenovaní poděkovali cestujícím, kteří tuto dobrou věc neváhali podpořit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…