Stříbrný lukostřelec se koná pod záštitou prezidenta České republiky

17.03.2017 20:17

Dne 14. března ředitelství ceny “Stříbrný lukostřelec ČR” obdrželo od prezidenta České republiky Miloše Zemana certifikát, kterým oficiálně uděluje záštitu druhému ročníku ceny, jež proběhne v roce 2017.

Stříbrný lukostřelec se koná pod záštitou prezidenta České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Jsme hrdí na to, že naše aktivity v roce 2016 byly vysoce oceněny a uvědomujeme si, s jakou odpovědností a důvěrou musíme i nadále ke své práci přistupovat. Z celého srdce panu prezidentu Zemanovi děkujeme za podporu projektů v oblasti rozvoje vzájemných vztahů mezi našimi zeměmi.Za naší cenou stojí velký tým lidí a toto je vyznamenáním práce každého z nás!“ uvedla vedoucí zastupitelství ceny v ČR Elena Sorokina.

Prezident Miloš Zeman byl jedním z mála představitelů evropských zemí, kteří přijeli do Moskvy oslavit 70. výročí vítězství nad fašismem. Opakovaně také vyjádřil svůj nesouhlas s režimem sankcí proti Rusku a zasazuje se o nastolení vzájemně výhodných vztahů mezi Moskvou a Prahou. Dvaasedmdesátiletý prezident nedávno uvedl, že se bude ve volbách v lednu příštího roku ucházet i o druhé volební období.

Cena Stříbrný lukostřelec – ČR nemá politický charakter a jejím cílem je pouze posílení oboustranně výhodné spolupráce mezi dvěma státy v oblasti byznysu, vzdělání a kultury.

„První ročník ceny ukázal, že existuje mnoho zajímavých projektů, které naši krajané a Češi realizujív oblasti národní diplomacie. Naším úkolem je na jejich práci poukázat, podpořit ji a poskytnout pomoc s rozvojem dané činnosti,“ zdůraznila Elena Sorokina.

Cena Stříbrný lukostřelec – ČR byla založena v roce 2016. 3. listopadu 2017 proběhne druhý ročník slavnostního předávání této ceny. Přihlašování projektů do soutěže bude zahájeno v dubnu a ukončeno v říjnu 2017. V rámci ceny také 10. června letošního roku poprvé proběhne mezinárodní golfový turnaj Stříbrný lukostřelec, který se bude konat v Royal Golf Clubu Mariánské Lázně.

První slavnostní předávání ceny Stříbrný lukostřelec – ČR proběhlo 3. listopadu 2016v pražském Obecním domě. Pozvání přijalo více než 150 hostů, mezi nimiž byli všichni účastníci soutěže. Slavnostního večera se účastnili i rada-vyslankyně Anna Ponomareva, analytik zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Petr Pirunčík, obchodní zástupce Ruské federace v ČR Sergej Stupar, generální ředitel Českého centra Jan Závěšický, generální ředitel Ruského centra vědy a kultury v Praze Leonid Gamza, předseda dozorčí rady ceny Stříbrný lukostřelec Igor Pisarsky a další.

Vítězi soutěže se stali mimo jiné Karel Gott, společnost PETROF, Lenka Procházková, Royal Golf Club Mariánské Lázně a Kaliningradské oblastní umělecké muzeum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…