Svatohubertská slavnost v Chrášťanech připomene myslivecké tradice

24.10.2015 10:58

Neobvykle zajímavou podívanou nabídne v sobotu 24. října dnes již tradiční, pro letošek sedmá Svatohubertská slavnost v Chrášťanech na Českobudějovicku. K vidění zde bude průvod sv.Huberta i speciální svatohubertská mše v místním kostele sv.Bartoloměje. Akce pro všechny příznivce myslivosti a mysliveckých tradic, kterou společně pořádají obce Chrášťany, Hosty, Dražíč a Týn nad Vltavou za finančního přispění Skupiny ČEZ v rámci Oranžového roku v okolí Jaderné elektrárny Temelín, začne ve 13.30 hodin na prostranství u kostela v Chrášťanech.

Svatohubertská slavnost v Chrášťanech připomene myslivecké tradice
Foto: Jaderná elektrárna Temelín
Popisek: Svatohubertská slavnost v Chrášťanech připomene myslivecké tradice

„Vůbec první Svatohubertská slavnost se u nás uskutečnila z popudu okolních mysliveckých sdružení na podzim 2006. Od roku 2009 se akce koná vždy s jednoroční pauzou. Vzhledem k velkému úspěchu a oblíbenosti a především díky pravidelným finančním příspěvkům z Oranžového roku Jaderné elektrárny Temelín, můžeme i nadále v této pěkné tradici pokračovat,“ uvedl starosta Chrášťan Josef Vomáčka.

Slavnost je výsledkem příprav a práce členů několika mysliveckých sdružení – Koloměřice-Chrášťany, Chlum-Dražíč, Hosty-Hájiště a Koloděje nad Lužnicí. Pravidelně se účastní také mnoho ostatních myslivců i občanů ze širokého okolí. „Touto akcí se vlastně zahajuje myslivecká sezóna. Pro návštěvníky je kromě průvodu obcí asi nejatraktivnější svatohubertská mše v kostele a také pasování nových myslivců-lovců,“ poznamenal finanční hospodář Mysliveckého sdružení Koloměřice – Chrášťany František Trávníček, který je již po několikáté hlavní duší celé akce.

Celý program, který je přístupný veřejnosti, odstartuje ve 13.30 hodin nástupem družiny sv.Huberta na prostranství u kostela v Chrášťanech. Následovat bude průvod družiny obcí a slavnostní oficiální zahájení a povolení u starosty obce. Po svatohubertské mši se celá družina přesune do sousedních Hostů, kde po přijetí zástupci místní samosprávy celá slavnost vyvrcholí společenským večerem v sále obecní hospody. Tam k tanci i poslechu zahraje skupina Sedmikráska, v průběhu odpoledne družinu hudebně doprovázejí Jihočeští trubači.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …