Svaz průmyslu: Členské firmy uspěly v žebříčku nejatraktivnějších zaměstnavatelů

06.04.2016 17:30

Společnost Universum ve spolupráci se Studenta Media včera zveřejnila výsledky třetího ročníku průzkumu „Czech Republic’s Most Attractive Employers 2016“. Kariérního průzkumu se letos v Česku zúčastnilo téměř 14 500 vysokoškolských studentů, což je o 8 % více než v loňském roce.

Svaz průmyslu: Členské firmy uspěly v žebříčku nejatraktivnějších zaměstnavatelů
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

Výsledky průzkumu jednoznačně ukazují na velký zájem vysokoškoláků o práci v členských firmách Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR). Studenti technických oborů zařadili více než 50 % členských firem SP ČR do žebříčku nejžádanějších zaměstnavatelů za rok 2016. Nejlepší umístění v této kategorii obhájila společnost Škoda Auto, která uspěla také u studentů ekonomie v kategorii Business. Na druhé místo v letošním roce dosáhla společnost Siemens. „Druhé místo v  kategorii Engineering je pro nás dobrým signálem, že je značka Siemens mezi studenty stále oblíbenější a že naše práce v oblasti Employer brandingu přináší dobré výsledky,“ uvedla tisková mluvčí Siemens Česká republika Kateřina Pištorová.

V první padesátce kategorie Engineering se umístily další významné firmy jako ČEZ, ABB, Bosch, Škoda Transportation, ArcelorMittal, Vítkovice Machinery Group, Třinecké železárny, Linet a další. Skokanem roku se stala společnost Tatra Trucks.

„Mám radost z toho, že náš Svaz sdružuje nejlepší zaměstnavatele této země. Jejich atraktivita není samozřejmostí, každá z nich si svoje umístění musela tvrdě odpracovat. I přesto nadále upozorňují na nedostatek vysokoškoláků, především technického a IT zaměření,“ uvedl prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

I v oboru IT představují členské firmy SP ČR ideální zaměstnavatele. Společnosti Google, Microsoft a IBM na prvních třech místech, ale i společnosti Oracle, HP i Česká spořitelna a další, ukazují, že se zde preference studentů příliš nemění.

Studenti si vybírají svého budoucího zaměstnavatele i s ohledem na pracovní prostředí a na tzv. work-life balance. „České firmy tuzemští studenti obecně spojují s přátelským prostředím, proto mají takový úspěch. Pro mladé klesá význam platu a více se soustřeďují na rovnováhu mezi prací a volným časem.“ vysvětluje Tomáš Rašner, Country Manager společnosti Universum v České republice.

Výsledky průzkumu včetně porovnání s minulými ročníky jsou k dispozici na webu Universum: http://www.universumczech.com/pruzkum/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne