TATRA TRUCKS bude nově vyrábět v Ázerbájdžánu

23.12.2017 20:21

Automobily TATRA se budou montovat v Ázerbájdžánu. Dohodly se na tom automobilka TATRA TRUCKS a ázerbájdžánský podnik GANJA AUTOMOBILE PLANT. Projekt, který pomohla zprostředkovat Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora, bude zahájen v průběhu roku 2018, kdy by měly být smontovány v Ázerbájdžánu první desítky vozidel.

TATRA TRUCKS bude nově vyrábět v Ázerbájdžánu
Foto: Czechoslovak Group
Popisek: TATRA TRUCKS

O záměru společné výroby tatrovek v Ázerbájdžánu podepsaly TATRA TRUCKS a GANJA AUTOMOBILE PLANT memorandum na půdě Velvyslanectví Ázerbájdžánské republiky v Praze za přítomnosti velvyslance Ázerbájdžánu v ČR J.E. Farida Shafiyeva a předsedy Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory Davida Snášela.

Velvyslanec Ázerbájdžánu Farid Shafiyeva při té příležitosti uvedl: „Montáž vozidel značky TATRA je významným projektem Česko-Ázerbájdžánské průmyslové spolupráce. Přispívá nejen k bilaterálním průmyslovým vztahům, ale i k rozvoji ázerbájdžánského průmyslu a jeho diverzifikaci mimo těžební sektor." Česká republika pokrývá z Ázerbájdžánu celých 34 procent své spotřeby ropy. Oproti tomu české firmy se v Ázerbájdžánu podílejí zejména na infrastrukturních projektech.

Petr Rusek, předseda představenstva TATRA TRUCKS, sdělil: „Ázerbájdžán je významný partner České republiky v Kavkazském regionu, kde úspěšně realizuje své projekty řada českých průmyslových firem. Pro Tatru je jedním z důležitých vývozních teritorií. V Ganje se můžou vyrábět Tatry nejen pro ázerbájdžánský trh, ale i pro další středoasijské státy." TATRA vyvezla do Ázerbájdžánu již celkem 541 vozidel.

David Snášel, předseda Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory, dodal: „Pro naši komoru se jedná o referenční projekt, kterého si ceníme o to více, že s Ázerbájdžánem propojil slavnou českou značku TATRA představující rodinné stříbro v rámci českého průmyslu. Komora tím prokázala schopnost významně přispět českým i ázerbájdžánským firmám, aby spolu udělaly dobrý byznys."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …