Talkshow Geni a Míši: Zpěvák, ufoložka a horolezec

02.10.2014 21:02

Do dalšího dílu talkshow TGM přijali pozvání – žena, která se ve svých knihách zabývá nejrůznějšími záhadami - „ufoložka“ Jitka Lenková, horolezec, který rád hledá nové cesty Marek Holeček a syn známého zpěváka, sám nadějný zpěvák, ale také již zkušený herec Adam Mišík.

Talkshow Geni a Míši: Zpěvák, ufoložka a horolezec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

Premiéru dalšího dílu TGM uvidíte v neděli 5. října ve 21.30 na Primě.

Moderátoři Michal Suchánek a Richard Genzer si za aktivního režisérského dohledu Ondřeje Sokola povídají, ale také hrají s různými hosty v klubu La Fabrika.

Prvním hostem, který přišel do Talkshow Geni a Míši, byla spisovatelka a odbornice na UFO a různé jiné tajemné úkazy Jitka Lenková.  Vysvětlila moderátorům, že například Praha je považována za velmi mystické město, obzvlášť místa kolem Starého města, Vyšehradu nebo Karlova mostu. Geňa s Michalem chtěli samozřejmě slyšet konkrétní příklady. „Například na Vyšehradě je tak zvaný Čertův kámen, o němž legenda praví, že ho tam upustil samotný ďábel,“ vysvětlila. Jitce Lenkové vyšlo už 30 knih (u některých je spoluautorkou) a momentálně sbírá materiál pro další, která bude věnovaná prokletým místům v České republice. Geňu zajímalo, na která místa by si měl dát pozor. „Bývají to místa spojená s ďáblem, takže do určité míry je to třeba i Vyšehrad, ale třeba také Ďáblova stopa, pro někoho to může být i finanční úřad,“ vtipkovala ufoložka.  Moderátoři s Jitkou Lenkovou rozebírali také záhadu mayských pyramid nebo existenci duchů. Když došlo na mimozemšťany, Michal s Geňou se rozhodli vystřelit mimozemským civilizacím do vesmíru poselství ze Země. A ukázali Jitce Lenkové, co by mělo obsahovat. Který předmět jménem ufologické organizace autorka nejen nedoporučila posílat, ale rovnou jej zabavila?

Elitní horolezec, který zlezl například osmitisícovky Gašerbrum nebo Nanga Parbat a získal za své výstupy řadu ocenění, to je další host – Marek Holeček. Marek je vyznavač tak zvaných prvovýstupů, kterého baví nacházet nové cesty. Michala zajímalo, podle čeho si Marek hory vybírá. „Najdu si cíl, který mě těší už na první pohled. Jako když jdu po ulici a vidím krásnou ženu. Ne že bych se na ni hned vrhnul, většinou už by nešlo o prvovýstup, ale můžu si najít svou cestu,“ filozofoval horolezec a ujistil moderátory, že na horách se dají nacházet stále nové a nové cesty. Překvapil je informací, že osmitisícovky jsou velmi frekventovaná místa, že například na vrchol Mount Everestu v některých dnech vyjde až 250 lidí a je tam tedy velká zácpa, což bývá nebezpečné a není vůbec neobvyklé, že tam někteří lidé kvůli tomu i zemřou. „Žiju ve městě, když se špatně rozhlédnu a srazí mě auto, chápu, že to se může stát. Ale že jedu do Himálaje a umřu tam, protože čekám ve frontě na výstup, to je morbidní,“ šokovalo Michala. Geňa s Michalem se Markovi pochlubili fotografiemi svých výstupů. „To je naše první osmitisícovka, útrata tenkrát dělala 7658 korun,“ okomentoval Geňa jednu z fotografií. Michal se zajímal o praktické stránky horolezení. Dostane se mu uspokojivé odpovědi na to, co si vzít na sebe do hor v Antarktidě?

Herec a nadějný zpěvák, ale také syn známého zpěváka, to je třetí host tohoto pořadu Adam Mišík. Fanoušci seriálů si ho mohou pamatovat například z Cest domů, Adam má ale za sebou i řadu rolí ve filmech, účinkoval například i v zahraničním koprodukčním seriálu Borgia. Vysvětlil, že nejdřív hrál fotbal a teprve později začal směřovat k herectví a hudbě. Moderátory zajímalo, jestli mu fanynky, kterých má Adam prý hodně, házejí při koncertech na pódium spodní prádlo. „Spodní prádlo přiletělo poprvé teprve nedávno, většinou mi přilétnou spíš medvídci, čokolády, bonbony a podobné věci,“ odpověděl.  Adam pak vyprávěl, že má kolem sebe tým lidí, se kterým při skládání písniček spolupracuje. „To, že máš dneska svůj tým a že si můžeš psát a skládat, co chceš, to jsme ti vybojovali já, tvůj táta a ještě pár studentů na Národní třídě,“ připomněl Adamovi Michal. V tu chvíli do děje vstoupil režisér Ondřej Sokol a navrhl, jestli by moderátoři s hostem nezinscenovali, jak kdysi za komunistického režimu pracovaly úplně jiné týmy, které kontrolovaly autorům jejich tvorbu. „Já bych to rád zažil. Jenom na chvilku, abych věděl,“ souhlasil Adam.  Tak mu Geňa s Michalem předvedli, jak vypadaly tak zvané přehrávky. Projde přes cenzuru Michala s Geňou Adamova písnička?  A jak si Adam povede ve hře, kterou moderátoři nazývají Vlhká válka?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…