Tisíce hokejových diváků vzdaly hold novodobým válečným veteránům a armádě

04.01.2016 15:48

Na rozcvičení před nedělní bitvou o ligové body s plzeňskými Indiány v rámci brněnských Hokejových her 2016 se hráči domácí Komety stylově oděli do „maskáčových“ dresů.

Tisíce hokejových diváků vzdaly hold novodobým válečným veteránům a armádě
Foto: Viktor Sliva
Popisek: Zaplněný stadion v Brně za Lužánkami

Před zápasem, jehož partnerem byla Univerzita obrany, jediná vojenská vysoká škola v ČR, totiž hráči a diváci vzdali hold novodobým válečným veteránům, české armádě a členům záchranných sborů.

Na ledovou plochu uprostřed improvizovaných tribun, které pro účely Hokejových her vyrostly na místě někdejšího brněnského zimního stadionu za Lužánkami, vyjeli hráči Komety v netradičně pojatých dresech, ovšem se svými tradičními čísly a jmenovkami. Tato okolnost bude mít nepochybně svůj dopad na průběh aukce, v níž budou unikátní dresy po skončení her vydraženy, a výsledná cena jistě zohlední postavení každého z hráčů v klubové hierarchii. Výtěžek z dražby pak poputuje na konto Vojenského fondu solidarity.

Partnerem výjimečného zápasu pod otevřeným nebem byla Univerzita obrany, která se návštěvníkům utkání představila nejen ve stanu před tribunami, ale také prostřednictvím svých studentů, již v uniformách vykonávali pořadatelskou službu. „Vítáme tuto akci jako příležitost poděkovat těm, kteří se starají o naši bezpečnost,“ řekl v předzápasovém rozhovoru přenášeném na obrazovky rozmístěné na stadionu rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl, který také školu, v jejímž čele stojí, stručně představil. Hokejovým hrám udělil záštitu náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Josef Bečvář.

Těsně před začátkem utkání nastoupilo spolu s hráči na ledovou plochu v doprovodu nejmladších hokejistů Komety čtrnáct novodobých veteránů. Mezi nimi byl i devětadvacetiletý Lukáš Hirka, který je upoután na invalidní vozík v důsledku těžkých zranění, jež před třemi lety utrpěl při raketovém útoku na základně Shank v Afghánistánu. Poctu před zaplněnými tribunami vyslechl také plukovník Josef Kopecký, který jako první český důstojník velel na rozsáhlých manévrech NATO, a to loni v americkém výcvikovém středisku u bavorského Hohenfelsu.

Vojáky i mladé hokejisty pozdravili kapitáni obou celků Leoš Čermák a Ondřej Kratěna. „Ty by sis hned zahrál taky, že?“ zeptal se druhý ze jmenovaných mužů jednoho z hokejových žáčků, který nadšeně a současně smutně přitakal. Posledním z výjimečných úkonů neobvyklého začátku utkání, které zpestřil i přelet vojenského vrtulníku, bylo slavnostní buly. Toho se společně s jihomoravským hejtmanem ujal rektor-velitel Univerzity obrany Bohuslav Přikryl.

Samotný zápas, který na tribunách sledovalo rekordních 18 514 diváků, skončil vítězstvím Komety v poměru 5:2, a diváci jej tak mohli orámovat totožným pokřikem. Novodobé válečné veterány v úvodu a hráče Komety na závěr utkání totiž ocenili sborovým: Hoši, děkujem!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…