Trávit advent v Krakově usnadní ČD BUS

28.11.2015 13:37

Advent v kouzelném historickém Krakově usnadní ČD BUS, který mezi Ostravou a Krakovem bude jezdit od 27. listopadu do 23. prosince. Strávit adventní víkend v metropoli malopolského vojvodství může být v současné hektické době příjemnou alternativou k cestám do jiných evropských velkoměst.

Trávit advent v Krakově usnadní ČD BUS
Foto: red
Popisek: ČD - logo

ČD BUS bude od konce listopadu až do Vánoc jezdit denně od ostravského hlavního nádraží 11:15 hod. a ke krakovskému hlavnímu nádraží přijede v 13:35 hod.. Autobus navazuje na vlak SC Pendolino z Prahy (odj. v 7:39), Pardubic, Olomouce a spoj EuroCity z Vídně, Břeclavi (odj. v 9:13) a Otrokovic (Zlína).

V opačném směru jezdí ČD BUS z krakovského hlavního nádraží v centru města ve 14:20 hod. a v Ostravě hlavním nádraží bude v 16:45 hod. Tam na něj navazují opět spoje SuperCity a nebo EuroCity do Olomouce, Pardubic a Prahy (přij. ve 20:21), nebo do Otrokovic (Zlína), Břeclavi (přij. v 18:48.) a Vídně. Díky této optimální návaznosti lze podniknout do Krakova nejen výlet na prodloužený víkend, ale také na klasický dvoudenní víkend. Autobusové spojení mezi Ostravou a Krakovem je povinně místenkové.

Expresní vlaky a ČD BUS nabízejí komfortní cestování do Krakova z různých míst České republiky. V jednotlivých spojích a autobuse je například klimatizace, Wi-Fi připojení k internetu a další služby. Také v době adventu lze pro cestu do Krakova zvolit Včasné jízdenky Evropa. Cena jízdenky z Ostravy do Krakova začíná na 9 eurech (cca 250 Kč), z Prahy pak na 19 eur (cca 525 Kč).

Pro cesty mezi Prahou a Krakovem je možné využít také noční spojení lůžkovým a lehátkovým vozem. Spoj nyní odjíždí z Prahy ve 22:01 a do Krakova přijíždí ráno v 6:54. Opačným směrem se vrací ve 22:00 a do Prahy přijíždí ráno v 6:40 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…