Tři králové z Pardubic se rozjeli sbírat dary na koních

05.01.2015 17:30

Tříkrálovou sbírku Charity České republiky letos v Pardubicích zahájili v neděli na Pernštýnském náměstí 1. náměstek hejtmana Roman Línek, pardubický primátor Martin Charvát a biskup Josef Kajnek. A ještě než se koledníci vydali na cestu, obveselily všechny přítomné děti z pěveckých sborů Perníček a Pramínek. Nechyběl ani v Pardubicích tradiční průvod tří králů na koních a všechny potěšilo dětské vánoční divadlo. Také dnes se malí koledníci zastavili na Krajském úřadu Pardubického kraje.

Tři králové z Pardubic se rozjeli sbírat dary na koních
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Dobročinnou akci Tříkrálová sbírka pořádá Charita Česká republika v celostátním měřítku od roku 2000. Tříkráloví koledníci putují dům od domu a přinášejí lidem radostné poselství Vánoc o narození Jezulátka. Přitom prosí o dar na pomoc lidem v nouzi. „Každoročně se dary rozdělují na více účelů. Letos půjde největší část vybraných peněz na rekonstrukci bývalé fary v Mikulovicích na ambulantní odlehčovací službu, zejména pro nemohoucí a seniory. Tu by chtěla oblastní charita otevřít 1. července letošního roku,“ sdělil Roman Línek.

Další část peněz vylepší domácí hospicovou péči, která je na Pardubicku už několik let k dispozici těm, kteří chtějí umřít doma v péči svých nejbližších „Necháváme si také část peněz na pomoc lidem v nouzi a pěti procenty přispíváme na projekt Diecézní charity v Indii. Například vloni pomohly peníze na pořízení autobusu, který tam vozí chudé děti do školy v oblasti Bangalore ve státě  Karnátaka,“ informovala ředitelka Oblastní charity Marie Hubálková.

Dnes pak malí koledníci ze základní školy na Višňovce v Pardubicích zavítali do budov krajského úřadu. Také v kanceláři 1. náměstka hejtmana Romana Línka zazpívali koledu a za příspěvek na sbírku jej obdarovali. Koledníci Charity vybírají finanční příspěvky do úředně zapečetěné kasičky opatřené charitním logem a obdarovávají dárce drobnou pozorností – cukříky a kalendáříky. Vedoucí skupinky je vybaven průkazem koledníka.

Tříkrálová sbírka je největší sbírkovou a dobrovolnickou akcí v České republice. Tříkrálová sbírka 2014 vynesla v královéhradecké diecézi rekordních 12,2 milionů korun. Kč. Do sbírky lze přispět i prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru: DMS KOLEDA na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 korun, Charita z každé DMS obdrží 28,50, více na www.darcovskasms.cz. Tříkrálovou sbírku je možné podpořit také odesláním finančního daru na konto: 66008822/0800 u ČS, VS: 777.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…