ÚOHS: Obec Nučice dostala pokuta za protisoutěžní loterijní vyhlášku

22.12.2018 21:05

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj potvrdil uložení pokuty ve výši 73 000 Kč obci Nučice za protisoutěžní ustanovení v obecně závazné vyhlášce regulující sázkové hry a loterie.

ÚOHS: Obec Nučice dostala pokuta za protisoutěžní loterijní vyhlášku
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Obec Nučice se dopustila přestupku tím, že povolila provozování sázkových her a loterií a jiných podobných her na svém území pouze na místech stanovených s účinností od 21. 2. 2014 do 31. 12. 2017 v obecně závazné vyhlášce č. 1/2014, o stanovení místa a času provozování sázkových her, loterií a jiných obdobných her v katastru obce Nučice, aniž by výběr adresních míst provozování provedla na základě objektivních, nediskriminačních a předem známých kritérií. Obec tímto postupem narušila v uvedeném období na svém území bez objektivně ospravedlnitelných důvodů hospodářskou soutěž na trhu provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her a na trhu provozování provozoven sázkových her a loterií. V důsledku vyhlášky došlo ke zvýhodnění soutěžitelů, kteří mohli na povolených adresních místech nadále provozovat loterie a provozovny k účelu provozování loterií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vláda schválila návrh zákona, který zavádí definici domácího násilí

10:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vláda schválila návrh zákona, který zavádí definici domácího násilí

Legislativní návrh zákona, kterým se mění občanský zákoník a další zákony v souvislosti s potíráním …