ÚZSVM: Rodina mlynářů získala zpět historický mlýn

02.02.2024 22:09 | Tisková zpráva

Mlynářská rodina získala po dlouhých letech mlýn v Sedleci do svého úplného vlastnictví. Rodina v mlýně, který nese jejich jméno, působí a bydlí přes 100 let. Kupní cena činila 264 000 korun.

ÚZSVM: Rodina mlynářů získala zpět historický mlýn
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Poloviční podíl na části stavby mlýna nebyl původním vlastníkům vydán v restituci, zůstal tak majetkem státu. ÚZSVM spoluvlastnický podíl převzal od Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského.

Původní majitelé a spoluvlastníci se ihned po převzetí obrátili na ÚZSVM s žádostí o odkoupení podílu státu, aby svůj historický majetek mohli opět sjednotit. V poměrně krátké době došlo k dohodě a Úřad prodal podíl na několika pozemcích s celkovou výměrou téměř 4 000 m2. Na jednom pozemku stojí stavba mlýna, na zbylých je náhon, který do mlýna žene vodu.

Mlýn je dodnes funkční a je také schopen vyrobit elektřinu. V evidenci Pozemkových knih byl dohledán zajímavý zápis, šlo o vznik věcného břemene práva lovení ryb v řečišti potoka pro československý stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…