ÚZSVM: Ústecký kraj získal zdarma pozemky v hodnotě téměř 770 tisíc korun

23.02.2020 7:34

Ústecký kraj získal v závěru roku 2019 od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových svého majetku nejen komunikace, ale také pozemek v areálu Domova sociální péče Skalice.

ÚZSVM: Ústecký kraj získal zdarma pozemky v hodnotě téměř 770 tisíc korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemek o výměře 52 m2, na němž se nachází komunikace III. třídy, převedl Ústeckému kraji ÚZSVM v Chomutově. Dále kraj získal čtyři pozemky pod komunikacemi II. třídy v Petrovicích u Chabařovic. Pozemky leží v Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce a původně byly zapsány v katastru nemovitostí na nedostatečně identifikované vlastníky. Po prošetření nabývacích titulů pak došlo k převodu pozemků na ÚZSVM.

Další tři pozemky o celkové rozloze 550 m2 pod silnicemi ležící v Žatci a Pátku u Loun získal kraj od ÚZSVM v Lounech. Tyto pozemky převzal ÚZSVM od Ředitelství silnic a dálnic Ministerstva zemědělství.

Posledních pět pozemků převedlo do majetku kraje litoměřické pracoviště ÚZSVM. Čtyři pozemky o celkové rozloze 1 770 m2 leží v Litoměřicích pod silnicí III. třídy. Všechny se současně nacházejí v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. I v tomto případě se jednalo o pozemky s neznámým vlastníkem. Po prošetření se jejich vlastníkem stal stát zastoupený ÚZSVM.

Poslední převedený pozemek v okrese Litoměřice o výměře 2 302 m2 ležící ve Skalici u Žitenic je součástí oploceného areálu Domova sociální péče Skalice. Slouží jako hřiště pro herní a volnočasové aktivity klientů domova. Zřizovatelem Domova sociální péče Skalice je právě Ústecký kraj, který prostřednictvím své příspěvkové organizace DSP Litoměřice vybudoval na své náklady všechna sportovní a herní zařízení včetně oplocení pozemku, a který se také na své náklady stará o sekání trávy a údržbu vzrostlé zeleně rostoucí na tomto pozemku.

Ústecký kraj těmito převody získal v závěru roku 2019 do svého portfolia bezúplatně další nemovitosti, tentokrát pozemky o celkové rozloze 5 278 m2 a v účetní hodnotě 767 489 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Hasiči v Česku vyjížděli k dvacítce požárů, které souvisely s pálením čarodějnic

13:04 HZS ČR: Hasiči v Česku vyjížděli k dvacítce požárů, které souvisely s pálením čarodějnic

Letošní pálení čarodějnic můžeme z pohledu hasičů zařadit mezi ty průměrné za posledních několik let…