ÚZSVM na Orlickoústecku úspěšně dohledává „neznámé vlastníky“

23.07.2016 12:45

V průběhu roku 2016 dokončilo pracoviště ÚZSVM v Ústí nad Orlicí hledání neznámých majitelů u 56 pozemků. V šesti případech se jednalo o konfiskovaný majetek z roku 1945, ve zbylých případech byl majetek zapsán na již zemřelé osoby.

ÚZSVM na Orlickoústecku úspěšně dohledává „neznámé vlastníky“
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

?Na pracoviště ÚZSVM v Ústí nad Orlicí se pravidelně obracejí občané s žádostmi o pomoc při dohledání majitelů nemovitostí, kteří nejsou zapsáni v katastru nemovitostí dostatečně určitě. Problém nedostatečně identifikovaných vlastníků je překážkou nejen pro nakládání s nemovitostmi, ale může se také dotýkat správních řízení ve vztahu k sousedním pozemkům.

Tato agenda je na základě prověření dokladů z katastru nemovitostí, archivů a obecních úřadů postupně řešena. V průběhu roku 2016 ukončilo pracoviště ÚZSVM v Ústí nad Orlicí šetření u 36 osob, které se týkalo 56 pozemků o celkové výměře 7,8 ha.

V šesti případech z oblasti bývalých Sudet bylo zjištěno, že se jedná o konfiskovaný majetek podle dekretů prezidenta republiky z roku 1945, o konfiskaci a urychleném rozdělení zemědělského majetku Němců, Maďarů, jakož i zrádců a nepřátel českého a slovenského národa a dekret o konfiskaci nepřátelského majetku a Fondech národní obnovy. Na základě výpisů z pozemkových knih a konfiskačních vyhlášek byla na katastrální úřad podána ohlášení a následně bylo na list vlastnictví ÚZSVM zapsáno 15 parcel.

U zbývajících případů byl majetek původně zapsán na již zemřelé osoby. U nich bylo nutné zjistit poslední trvalé bydliště, datum narození a úmrtí těchto osob. V pěti případech, týkajících se 13 nemovitostí, bylo rozhodnuto o dědictví, z toho 11 z nich připadlo státu jako odúmrť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…