ÚZSVM na Ústecku získal 90 pozemků od ostatních složek státu

17.09.2017 7:33

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Ústí nad Labem získal od organizačních složek státu a státních organizací celkem 90 pozemkových parcel. Jedná se o nemovitý majetek získaný podle § 19b zákona č. 219/2000 Sb., „o majetku státu“, který byl organizačními složkami státu a stáními organizace označen jako pro ně trvale nepotřebný.

ÚZSVM na Ústecku získal 90 pozemků od ostatních složek státu
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

?Jednalo se o pozemky na Chomutovsku (211 m2), Liberecku (4.022 m2), Lounsku (cca 17.960 m2) a Ústecku (8.354 m2).  Nejvíce pozemků získalo Územní pracoviště Ústí nad Labem od Ministerstva zemědělství – celkem 74 pozemků, a zbytek, tj. 16 pozemků, od Ředitelství silnic a dálnic ČR. Převzaté pozemky se různí podle druhu svého využití zapsaného v katastru nemovitostí – převzaty byly pozemky označené v katastru nemovitostí jako ostatní plocha, orná půda, lesní pozemek, vodní plocha, zahrada či trvalý travní porost.

Pozemky leží celkem ve 25 katastrálních územích, nejvíce např. v katastrálním území Růžodol I (okres Liberec), kde se jedná o pozemky podél komunikací, zeleň, části komunikací, pozemky okolo garáží a pod garáží ve vlastnictví třetí osoby. Dle doložených dokladů byly pozemky státem vykoupeny v letech 1982 až 1994 pro stavbu průtahu silnic v Liberci. Více převzatých pozemků se nachází také v katastrálním území Krásný Dvůr (okres Louny).

Další pozemky například leží ve Vojničkách, Smolnici u Loun, Stekníku, Radonic u Kadaně nebo Martiněvsi u Děčína.

Zaměstnanci převzaté pozemky, o rozloze  minimálně 30 ha, prošetří a dle jejich skutečného druhu a využití dále navrhnou jejich další způsob realizace dle zákona o majetku státu – např. výběrové řízení, přímý prodej, bezúplatný převod městům a obcím (pozemky pod komunikacemi) či předání jiným organizačním složkám státu či státním organizacím (lesní pozemky).

Územní pracoviště Ústí nad Labem získalo v souladu s § 19b zákona o majetku státu do příslušnosti hospodařit nový majetek vedený v účetní hodnotě 1 264 690 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…