ÚZSVM odhalil další nemovitosti zaniklých státních podniků, tentokráte na Českolipsku

15.02.2016 9:43

Zaměstnanci regionálního pracoviště ÚZSVM Česká Lípa prolustrovali majetkové položky zapsané v katastru nemovitostí na dnes již neexistující státní subjekty v okrese Česká Lípa. Na tento „osiřelý“ státní majetek poukázala analýza ÚZSVM Mapa majetku státu, která v celé České republice identifikovala 25.155 nemovitostí po 1.308 zaniklých státních subjektech.

ÚZSVM odhalil další nemovitosti zaniklých státních podniků, tentokráte na Českolipsku
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Nově se podařilo dohledat pozemky Státního statku Mimoň, Státního statku Dubá a Státního statku Cvikov. Nemovitosti poté byly v souladu se zákonem o pozemních komunikacích bezúplatně převedeny do vlastnictví Libereckého kraje.

Jednalo se celkem o pět pozemků o celkové výměře 3.051 m2 zastavěných silnicemi II. a III. třídy, nacházející se v katastrálních územích Lasvice, Kvítkov u České Lípy, Doksy u Máchova jezera a Dřevčice. Jejich účetní hodnota činí téměř 793 tisíc korun. Na pozemcích leží silniční tělesa ve vlastnictví Libereckého kraje vybudovaná před rokem 1980 a některé i před rokem 1963. Bezúplatným převodem došlo ke sjednocení vlastnictví majitele silničního tělesa a pozemku ležícího pod ním. Zároveň se tím zjednodušil výkon vlastnických práv, například při opravách silnic.

Mapu majetku státu obsahující celkem 1.626.414 položek vytvořil ÚZSVM v loňském roce. Jejím smyslem byla inventura státem vlastněných nemovitostí vedených v katastru nemovitostí a jejich analýza podle druhu, teritoria a státních subjektů, které s nimi hospodaří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…