ÚZSVM převedl lesní pozemky v Libereckém kraji Krajskému ředitelství Lesů ČR

21.04.2020 22:01

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Liberci a České Lípě převedla v lednu státnímu podniku Lesy ČR lesní pozemky o celkové výměře 8 588 m2.

ÚZSVM převedl lesní pozemky v Libereckém kraji Krajskému ředitelství Lesů ČR
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Kolegové v Liberci převedli Lesům ČR pozemky v katastrálních územích Hodkovice nad Mohelkou, Radoňovice a Šumburk nad Desnou.

Pozemky ležící v katastrálních územích Hodkovice nad Mohelkou a Radoňovice se nachází podél rychlostní komunikace R10 směrem od Hodkovic nad Mohelkou na Liberec. Všech dvanáct pozemků tvoří zeleň mezi komunikací a železnicí. Jsou zalesněné náletovými dřevinami nebo jde o přírodní vodní koryta nijak neregulovaná. Pozemky navazují na majetek státního podniku Lesy ČR. V územním plánu města jsou vedeny jako louky, pastviny a náletová zeleň a lesní plochy. ÚZSVM získal tyto pozemky po ukončení činnosti Okresního úřadu Liberec.

Další pozemky, které liberecké pracoviště převedlo jsou v katastrálním území Šumburk nad Desnou. Jedná se o čtyři lesní pozemky o celkové výměře 1 306 m2 ve svažitém terénu v okrajové části města Tanvald. Současně tyto pozemky leží v Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory. Dle územního plánu jsou vedeny v ploše lesní a jsou dotčené hranicí regionálního biocentra a lokálního biokoridoru. Před převodem byly pozemky v katastru nemovitostí evidovány na neznámého vlastníka. Po prověření nabývacích titulů byly pozemky přepsány na ÚZSVM.

Další pozemky převedlo pracoviště v České Lípě. Tyto pozemky leží v katastrálním území Dolní Světlá pod Luží a zabírají rozlohu 947 m2. Větší z pozemků (706 m2) je z velké části zalesněn a menší z pozemků (241 m2) je pouze zatravněn. Oba pak navazující na pozemky ve vlastnictví Lesů ČR a tvoří jednotný celek. Současně leží v Chráněné krajinné oblasti Lužické hory. ÚZSVM je získal předtím od Státního statku Bílý Kostel, v likvidaci.

Celkově tak státní podnik Lesy ČR získal v Libereckém kraji lesní pozemky, které potřebuje k výkonu své činnosti, o celkové rozloze 8 588 m2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…