ÚZSVM převzal šest pozemků po zaniklém státním podniku Jihomoravské cukrovary

27.03.2019 18:42

Hodonínské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových převzalo po důkladném prošetření veškerých nabývacích titulů šest pozemků v Hodoníně o celkové výměře 5 223 m2 dohledané pomocí Mapy majetku státu.

ÚZSVM převzal šest pozemků po zaniklém státním podniku Jihomoravské cukrovary
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky byly v katastru nemovitostí zapsány na již neexistující podnik Jihomoravské cukrovary, národní podnik Staré Město u Uherského Hradiště, který zanikl v roce1997.

Pět pozemků se nachází na jižním okraji zastavěného území Hodonína, podél komunikace mezi železniční tratí směr Holíč, šestý pozemek pak leží v Koupelní ulici, poblíž budovy Státního okresního archivu v Hodoníně.

Začátkem minulého století vlastnila pozemky v té době významná firma Brüder Redlich und Berger, která v Hodoníně provozovala mlýn a cukrovar. v Roce 1945 ale byla pod názvem Akciová společnost cukrovarnická znárodněna dle dekretu prezidenta republiky. Znárodněný majetek byl začleněn do nově založeného národního podniku Jihomoravské cukrovary.

ÚZSVM v roce 2015 vypracoval unikátní inventuru nemovitostí zapsaných v katastru nemovitostní na stát – Mapu majetku státu. Díky ní zjistil, že v České republice se nacházelo 25 557 nemovitostí, které byly zapsány na subjekty zaniklé, nedohledané, nedostatečně identifikované či v likvidaci. ÚZSVM se na vyřešení těchto nemovitostí zaměřuje a celá řada jich již byla převedena na nového vlastníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…