ÚZSVM ve spolupráci s hasiči zajistil odstranění stromů v Kopřivnici – Lubině

24.04.2019 15:46

Novojičínské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových využilo na základě Memoranda o spolupráci uzavřeného s Generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR pomoci hasičů při odstranění stromů v Kopřivnici – Lubině.

ÚZSVM ve spolupráci s hasiči zajistil odstranění stromů v Kopřivnici – Lubině
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

V prvním případě se jednalo o zcela suchou lípu rostoucí na okraji koryta vodního toku v blízkosti silnice. S ohledem na špatný stav stromu a reálné riziko pádu suchých větví na kolemjdoucí souhlasil odbor životního prostředí Městského úřadu v Kopřivnici s pokácením nebezpečné dřeviny. V druhém případě se také jednalo o vzrostlou lípu, která byla vlivem silného větru vyvrácena na pozemek sousedního vlastníka. Vzhledem k tomu, že lípy byly od sebe vzdáleny jen asi 60 m, proběhla likvidace stromů v rámci jedné akce. Hasiči v rámci své odborné přípravy s využitím dostupné techniky pokáceli suché lípy a dřevní hmotu obou stromů dopravili do skladu v Opavě. Dřevo bude posléze nabídnuto v elektronickém aukčním systému.

Touto vzájemnou spoluprací se podařilo nejen předejít případným škodám na majetku či zdraví osob, ale rovněž se výrazně přispělo k úspoře finančních prostředků ze státního rozpočtu. Předpokládané náklady na výše uvedené činnosti by při zajištění externí firmou činily přes 26 000. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…