Unipetrol představí plasty z Chemparku Záluží na světovém veletrhu v Düsseldorfu

14.10.2013 8:06

Společnost Unipetrol RPA představí širokou nabídku produktů z vysokohustotního polyetylénu LITEN a polypropylénu MOSTEN na světovém veletrhu K-Messe 2013 v německém Düsseldorfu. Na veletrhu, který se letos koná od 16. do 23. října, bude společnost vedle výrobků od dalších firem skupiny Unipetrol nabízet také služby výzkumníků z dceřiné společnosti Polymer Institut Brno.

Unipetrol představí plasty z Chemparku Záluží na světovém veletrhu v Düsseldorfu
Foto: red
Popisek: Unipetrol

„Velkou část vystavovatelů K-Messe tvoří firmy ze střední Evropy a právě tento region je jedním z hlavních odbytišť zálužských plastů," uvedla Markéta Voglová, ředitelka jednotky Polyolefiny Unipetrolu RPA. „ V rámci regionu střední a východní Evropy je Unipetrol se svými produkty úspěšný a dosahuje velmi dobrých tržních podílů. V případě polypropylénu to bylo v loňském roce 23 % a u polyetylénu dokonce 29 %," dodává Markéta Voglová.

Výstavní stánek, který bude umístěn v hale 7a  na místě C01, je prezentací společností Unipetrol RPA a Unipetrol Deutschland. Kromě nabídky široké škály produktů ze sortimentu vysokohustotního polyetylénu LITEN a  polypropylénu MOSTEN, bude Unipetrol prezentovat i celou řadu dalších petrochemických, rafinérských a agrochemických produktů. Ty pochází nejen z výrobních kapacit Chemparku Záluží, ale i dalších výrobních závodů skupiny PKN Orlen či jiných chemických producentů z České a Slovenské republiky.

Německý K-Messe patří mezi přední veletrhy v oblastech gumárenského průmyslu a výroby plastů. V sedmnácti halách na něm své výrobky představí přes tři tisíce vystavujících. Vedle gumárenských a plastových výrobků budou účastníci nabízet také průmyslové stroje pro tato odvětví či služby spojené výrobou plastu a gumy. Spolu s účastníky přímo z oboru veletrh pravidelně navštěvují také zástupci ostatních odvětví, například automobilového a strojírenského průmyslu či zemědělství.

Naposledy se veletrh konal v roce 2010. V areálu o 160 tisících metrech čtverečních vystavovalo přes tři tisíce firem, z nichž více než polovina pocházela ze zahraničí. Veletrh navštívilo zhruba 220 tisíc zákazníků ze 109 zemí světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…