Univerzita obrany opět na horních příčkách žebříčku vysokých škol

21.02.2017 22:11

Všechny tři fakulty Univerzity obrany uspěly v letošním ročníku hodnocení vysokých škol, které tradičně připravuje časopis Týden. Fakulta vojenského zdravotnictví obhájila loňské vítězství v kategorii Zdravotnictví, lékařství, farmacie, Fakulta vojenského leadershipu získala třetí místo v kategorii Právo a bezpečnost a Fakulta vojenských technologií se umístila na pátém místě v kategorii Technické vědy.

Univerzita obrany opět na horních příčkách žebříčku vysokých škol
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany, logo.

Časopis Týden hodnotí jednotlivé fakulty vysokých škol rozdělené do kategorií podle vědních disciplín. Základními kritérii pro hodnocení jsou pak počet podaných přihlášek ke studiu, počet přijatých a zapsaných uchazečů ke studiu a celkový počet studentů v daném roce, celkový počet kmenových akademických pracovníků s titulem Ph.D., docent a profesor, který se odráží v poměru k počtu studentů, a dále jsou to výsledky ve vědecké činnosti fakulty.

Ve velké konkurenci v kategorii Zdravotnictví, lékařství, farmacie obsadila Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové opět první místo. Obhájila tak status elitní instituce, která si „již loni si ze strany Týdne vysloužila chválu a letos tomu nemůže být jinak. Fakulta klíčové ukazatele ještě vylepšila. Zvýšila počet pedagogů, rovněž vědecká činnost je vynikající. Kapacity školy jsou pro velký zájem studentů zcela zaplněny,“ uvádí časopis. O vysokých kvalitách fakulty svědčí i skutečnost, že získala v rámci všech oborů spolu s Matematicko-fyzikální fakultou Univerzity Karlovy celkové nejvyšší bodové hodnocení - 19,49 bodů. Třetí nejlepší fakulta ze všech, 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, která se umístila v kategorii zdravotnických a lékařských fakult na druhém místě, získala 17,51 bodů.

Fakulta vojenského leadershipu neobhájila loňské prvenství, nicméně uspěla i v letošním ročníku, když obsadila cenné třetí místo za Právnickou fakultou Univerzity Karlovy a Právnickou fakultou Masarykovy univerzity. V letošním ročníku se poprvé mezi pět nejlepších českých technických fakult dostala také Fakulta vojenských technologií, která si polepšila zejména zásluhou silného pedagogického týmu.

Žebříček vysokých škol časopisu Týden je v tomto období důležitým zdrojem informací především pro středoškoláky, kteří se rozhodují, na kterou vysokou školu si podají přihlášku. Zájemci o studium na vysoce hodnocené Fakultě vojenského zdravotnictví v Hradci Králové mají šanci podat si přihlášku do konce února. Přihlášky na brněnskou Fakultu vojenských technologií a Fakultu vojenského leadershipu se přijímají až do 31. března 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…