Univerzita obrany uspěla v žebříčku nejlepších vysokých škol časopisu Týden

12.03.2016 14:13

Fakulta vojenského leadershipu a Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany zvítězily ve svých kategoriích v žebříčku nejlepších vysokých škol, který sestavil časopis Týden.

Univerzita obrany uspěla v žebříčku nejlepších vysokých škol časopisu Týden
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

Ten rozdělil vzdělávací instituce do kategorií podle jednotlivých vědních disciplín a hodnotil je na základě vybraných kritérií (například poměr mezi přihlášenými a přijatými uchazeči, vzdělání akademických pracovníků, poměr mezi počtem studentů a vyučujících atd.).

Ve velké konkurenci v oboru zdravotnictví (všechny fakulty byly hodnoceny nadprůměrně) obsadila první místo Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové, která tak potvrdila status elitní školy se vším, co k tomu patří. Jak dále uvádí časopis Týden, o tamní studium má zájem velké množství lidí, přesto fakulta nepodléhá tlaku na zvýšení kapacity a zůstává výběrová. Fakulta nemá problémy s výukou, vykazuje mnoho vědeckých výstupů. Další příčky obsadily pražské lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Univerzita obrany spadající pod Ministerstvo obrany České republiky uspěla i v další kategorii, do níž byly zařazeny školy zabývající se obory právo a bezpečnost. Vítěznou Fakultu vojenského leadershipu následovaly právnické fakulty v Brně a Praze.

Časopis Týden svůj žebříček zveřejnil v souvislosti s blížící se uzávěrkou přihlášek ke studiu. Zatímco na hradecké Fakultě vojenského zdravotnictví již termín vypršel, na obou brněnských fakultách Univerzity obrany jsou přihlášky přijímány do 31. března.

Vojenské studium na Univerzitě obrany přináší mladým lidem řadu výhod. Vedle získání kvalitního vysokoškolského vzdělání mohou studovat obory, které se nedají absolvovat na civilních vysokých školách. Studenti mají přístup ke špičkovým technologiím, zdokonalí se v angličtině, zlepší si fyzickou zdatnost, již během studia pobírají pravidelný měsíční plat, je jim poskytováno bezplatné ubytování, stipendia a mají jistotu budoucího zaměstnání v kariéře důstojníka Armády ČR.

Absolventi Fakulty vojenského leadershipu nastupují do armády na funkce velitelů průzkumných, dělostřeleckých, ženijních a chemických jednotek či vševojskových velitelů, nebo působí u jednotek jako personalisté, finančáci a logistici. Absolventi Fakulty vojenských technologií nacházejí uplatnění ve velitelsko-technických funkcích v oblasti používání a provozu vojenské pozemní a letecké techniky, zbraní a zbraňových systémů, radiolokace, komunikačních a informačních systémů, ženijních technologií, vojenské geografie a meteorologie, řízení letového provozu nebo jako vojenští piloti. Absolventi Fakulty vojenského zdravotnictví v Hradci Králové nastupují zase na místa vojenských lékařů, farmaceutů a zdravotnických záchranářů v Armádě ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…