Univerzita obrany uzavírá příjem přihlášek ke studiu poslední březnový den

26.03.2016 9:22

Zájemci, kteří uvažují o studiu na některé ze dvou brněnských fakult Univerzity obrany, mají možnost podat přihlášku ještě do konce března, a připojit se tím ke stovkám svých vrstevníků, kteří tak již učinili prostřednictvím webových stránek této vojenské vysoké školy nebo během dnů otevřených dveří, jež se konaly v uplynulých měsících.

Univerzita obrany uzavírá příjem přihlášek ke studiu poslední březnový den
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

Mnozí z uchazečů také využili letošní novinku - přípravné kurzy, zaměřené na anglický jazyk, tělesnou přípravu, studijní předpoklady (součást přijímací zkoušky na Fakultu vojenského leadershipu) či matematiku (Fakulta vojenských technologií) a mnozí navštívili nově zavedené informační schůzky na rekrutačních pracovištích AČR při Krajských vojenských velitelstvích v Plzni, Ústí nad Labem, Pardubicích a Českých Budějovicích.

Z rozhovorů s účastníky uvedených akcí vyplývá, že vysokoškolská příprava na povolání profesionálního vojáka – důstojníka přitahuje zájemce hned z několika důvodů. Zmiňována bývá především jistota zaměstnání, kvalita vzdělání a odpovídající platové ohodnocení v Armádě České republiky. Ostatně plat ve výši 10 300 korun pobírají studenti již na škole během všech dvanácti měsíců akademického roku.

Dalšími výhodami jsou ubytování, vystrojení, učebnice a skripta zdarma či celodenní stravování za příznivé ceny a také výuka nejprve anglického a od 6. semestru i druhého cizího jazyka. Nezanedbatelným faktorem je také zvýšení fyzické kondice. Na druhé straně je vyžadováno plnění vojenských pravidel, povinná účast ve výuce a na polním výcviku, závazek služby v české armádě.

K důvodům, proč se stát studentem Univerzity obrany, přibyl nedávno i žebříček kvality vysokých škol sestavený časopisem Týden, ve kterém Fakulta vojenského leadershipu zvítězila v kategorii Právo a bezpečnost a její sesterská hradecká Fakulta vojenského zdravotnictví uspěla stejným způsobem ve svém oboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…