Úřad nabídne k prodeji lukrativní nemovitosti v centru Prahy

01.06.2015 13:46

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) připravuje na základě usnesení vlády České republiky ze dne 8. dubna 2015 č. 247 ve II. pololetí letošního roku prodej mimořádně zajímavého majetku, nacházejícího se v lukrativní oblasti historického centra hlavního města Prahy.

Úřad nabídne k prodeji lukrativní nemovitosti v centru Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Jedná se o administrativně komerční areál budov na náměstí Republiky č.p. 1037 a Hybernská bez čp/če, včetně souvisejících pozemků.

 „Snahou ÚZSVM je oslovit co největší spektrum domácích i zahraničních investorů tak, abychom získali maximální příjmy do státního rozpočtu,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu. Nyní probíhá zpracování znaleckého posudku pro stanovení minimální ceny, dodala Kateřina Arajmu.

V prostorách bývalého barokního kláštera sídlilo regionální pracoviště ÚZSVM pro Střední Čechy, které se v loňském roce v rámci úsporných opatření přemístilo do budovy Ústředí ÚZSVM na Rašínově nábřeží v Praze 2. V průběhu letních prázdnin by se měl z areálu na náměstí Republiky přestěhovat na jinou adresu i jeho poslední uživatel - detašované pracoviště Městského úřadu Brandýs nad Labem – Stará Boleslav. Nemovitosti se tak stanou pro stát a výkon veřejné správy nepotřebné.

Aktuální informace o prodeji areálu najdete na webových stránkách ÚZSVM - http://www.uzsvm.cz/namesti-republiky-2227-0-85.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…