Úřad pro ochranu osobních údajů spustil mobilní verzi webu

15.04.2017 13:06

Úřad pro ochranu osobních údajů má od dubna své webové stránky také ve verzi, která je plně optimalizována pro chytré telefony.

Úřad pro ochranu osobních údajů spustil mobilní verzi webu
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

„Digitální doba a stále rostoucí zájem o chytré telefony sebou nese i požadavky na využívání nejmodernějších technologií. ÚOOÚ chce být dostupnější pro veřejnost. Naším cílem je téma ochrany osobních údajů lidem ještě více přiblížit. Proto jsme přistoupili ke spuštění mobilního webu, který vnímáme jako jeden z takových kroků,“ uvedl mluvčí Úřadu Tomáš Paták.

Na novém mobilním webu, který je přístupný také přes odkaz m.uoou.cz, a který po navigační stránce téměř přesně kopíruje standardní verzi stránek ÚOOÚ, naleznou návštěvníci vše v přehledné textové formě. Výhoda takového řešení je v malé náročnosti na datové přenosy.

Kromě datové nenáročnosti přináší mobilní verze webu Úřadu návštěvníkům komfort v podobě pohodlného čtení textu bez nutnosti dalšího přibližování.

Právní předpisy judikatura, registry, či obecné nařízení EU. Vše je obsahově shodné se standardním webem. „Naším cílem bylo, abychom nijak informačně neochudili návštěvníky využívající mobilní telefony k přístupu na naše stránky,“ uzavřel mluvčí Úřadu.

Správnost kroku v podobě spuštění mobilního webu dokazují statistiky. Podle nejnovějších dat ČSÚ používalo v roce 2016 internet 6,7 miliónu obyvatel České republiky starších 16 let, tj. 76,5 procenta. Z toho 77 procent uživatelů se k internetu připojuje denně nebo téměř denně. Polovina z nich přitom využívá mobilní telefon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…