Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Pomník Bible kralické již stojí na obecním pozemku

11.07.2017 16:50

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Jihlavě bezúplatně převedl do vlastnictví obce Kralice nad Oslavou pozemek, na kterém se nachází pomník Bible kralické. Tento pomník je již od roku 1970 veden v majetku obce, která jej po celou dobu řádně udržuje a pečuje o něj.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Pomník Bible kralické již stojí na obecním pozemku
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

První zmínky o pomníku z obecní kroniky sahají až do roku 1909, kdy byl na předmětném pozemku slavnostně položen základní kámen. Pomník jako takový byl následně postaven v roce 1930. Pozemek pod pomníkem přešel na stát v roce 1951 z důvodu likvidace spolku Národní jednota pro jihozápadní Moravu. Pozemek však byl v katastru nemovitostí i nadále veden na listu vlastnictví již dávno zaniklého spolku.

Na základě majetkoprávního šetření provedeného ze strany ÚZSVM byla příslušnost hospodařit s tímto majetkem státu převeden na ÚZSVM a následně pozemek získala obec Kralice nad Oslavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na Energetické burze ČMKB

9:33 17. týden na Energetické burze ČMKB

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly v 17. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 441 ti…