Úspěšný jubilejní rok zakončila Helena Vondráčková ve vyprodané pražské Lucerně

31.12.2014 11:43

Vánočně laděným koncertem, který proběhl 21. prosince v pražské Lucerně, uzavřela letošní rok Helena Vondráčková. Tradičně měla za zády skupinu Charlie Band, zatímco v roli hosta se představil Ondřej Brzobohatý. V beznadějně vyprodané Lucerně byla navíc oceněna Zlatou deskou za prodej alba Touhy a pokřtila zde nové album Kouzlo Vánoc.

Úspěšný jubilejní rok zakončila Helena Vondráčková ve vyprodané  pražské Lucerně
Foto: Jarka Kaššová
Popisek: V pražské Lucerně podpořil Helenu Vondráčkovou i dětský sbor.

Sázka na zpívajícího hitmakera Ondřeje Brzobohatého nebyla náhodná - zpěvačka s ním spolupracuje delší dobu. Loni jí napsal dvě nové písně a letos v září jí pokřtil výběrové  dvojalbum Best Of The Best, kterým Helena Vondráčková připomněla padesát let na scéně. A když jí nedávno vyšlo album Kouzlo Vánoc, objevil se na něm duet, který natočili oba zpěváci.

Zazpívali jej i v Lucerně, kde zpěvačka uvedla i několik dalších vánočních písní. Vedle nich však nechyběly ani novinky z posledního období stejně jako všechny zásadní hity její dosavadní kariéry včetně písně Červená řeka, se kterou svou dráhu na podzim roku 1964 - coby vítězka soutěže Hledáme nové zpěváky -  začínala.

Padesát let na scéně připomněla Helena Vondráčková už v červenci "narozeninovým" koncertem na hradě Karlštejn, na které jí byla předána kromě spousty květin a dalších dárků také pamětní medaile. Iniciátorkou tohoto ocenění byla Alena Hájková, majitelka agentury a magazínu VIP osobnosti.

Medaile je raritou právě proto, že jako na jediné je na ní z obou stran vyražen portrét zpěvačky. Omezený počet 20 kusů zlatých a 250 kusů stříbrných medailí bylo exkluzívně vloženo právě do 2CD Best Of The Best, které ve spolupráci se Supraphonem vydala Česká mincovna.

Poslední týdny a měsíce letošního roku měla Helena Vondráčková vůbec mimořádně náročné. Nejenže natočila již zmíněné album Kouzlo Vánoc, ale měla také řadu koncertních i televizních vystoupení. Kromě koncertů v tuzemsku i na Slovensku se představila rovněž ve vánoční show německé televize MDR a zazpívala si i v Turecku.

Na televizní obrazovce byla jednou z hvězd dvou  pořadů - nejdřív to byla "česko-slovenská" Chart Show, potom záznam koncertu Královny popu - Pocta legendám. Ostatně na obrazovce zazpívá Helena Vondráčková také v rámci silvestrovské televizní zábavy.

Aktuálním hitem těchto dnů je nejen duet Vánoční s Ondřejem Brzobohatým, ale i horká novinka Oheň lásky, kterou jí přímo na tělo napsali italští autoři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…