Ustavující schůze Senátu se uskuteční v listopadu, noví senátoři na ní složí slib

19.10.2016 9:07

Organizační výbor Senátu svolal první schůzi v 11. funkčním období na 16. listopadu.

Ustavující schůze Senátu se uskuteční v listopadu, noví senátoři na ní složí slib
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Ustavující schůze Senátu v 11. funkčním období se bude konat ve středu 16. listopadu od 10:00 hod. Dnes o tom rozhodl Organizační výbor Senátu. Senátoři zvolení v říjnových volbách na ní složí slib a  ujmou se tak své funkce zákonodárce. O den dříve, tedy 15. listopadu, proběhne předávání osvědčení o zvolení těmto novým senátorům.

Další schůze, na které senátoři v novém složení projednají legislativní návrhy, proběhne nejspíše na přelomu listopadu a prosince.

Poslední schůze Senátu v 10. funkčním období bude zahájena zítra, tedy 19. října v 9:00 hod. Senátoři na ní projednají řadu bodů a nejspíše v odpoledních hodinách se budou věnovat také novele zákona o střetu zájmů či novele zákona o ochraně ovzduší , program schůze je na webu Senátu.

V 10:00 se uskuteční tiskový briefing senátorského klubu ČSSD. Témata: zákon o střetu zájmů, zákon o pozemních komunikacích, povolební uspořádání Senátu. Zúčastní se předseda klubu Petr Vícha a další.

V 10:30 se uskuteční tiskový briefing senátorského klubu ODS. Témata: zákon o střetu zájmů, zákon o ochraně ovzduší (umožňující kontrolu domácích kotlů) a další. Vystoupí na něm předseda výboru pro územní rozvoj Miloš Vystrčil, předseda klubu ODS Jaroslav Kubera, předseda senátní komise pro krajany Tomáš Grulich a senátor Pavel Eybert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…