Ústecký kraj má první poradenské centrum pro podporu zaměstnanosti

06.10.2014 20:00

V sídle Krajského úřadu Ústeckého kraje dnes radní Martin Klika a ředitel krajské pobočky Úřadu práce Radim Gabriel přestřihli pásku u prvního poradenského centra, která díky aktivitám Paktu zaměstnanosti vznikají v nejpostiženějších oblastech – v Ústí nad Labem, Mostě a Děčíně. Budou poskytovat kombinované poradenství v oblasti dotací a investic i lidských zdrojů.

Ústecký kraj má první poradenské centrum pro podporu zaměstnanosti
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

„Poradenská centra jsou určena pro podnikatele, ale také města a obce. Hlavně v těch menších je někdy obtížné se orientovat v možnostech dotační podpory na tvorbu pracovních míst. Zde nabízíme benefit v podobě dostupnosti informací na jednom místě, v příjemném prostředí a od vyškoleného personálu,“ řekl při slavnostním otevření radní Ústeckého kraje pro sociální oblast, bezpečnost a zaměstnanost Martin Klika.

„Jedná se o ukázku spolupráce státní správy a samosprávy. Klienti zde získají i aktuální informace z úřadu práce, a to vše na jednom místě,“ zdůraznil Radim Gabriel, ředitel krajské pobočky ÚP.

Dotační poradenská centra vznikají z důvodu nedostatečného pokrytí odborného dotačního poradenství v kombinované formě (poradenství pro lidské zdroje a investiční poradenství), jako pilotní projekt ve 3 nejproblémovějších regionech Ústeckého kraje na dobu 1 roku. Po tomto období se činnost center vyhodnotí k přijetí dalších rozhodnutí. Poradenství bude poskytováno široké skupině cílových osob či institucí, a to zejména zástupcům místních samospráv, zástupcům příspěvkových a rozpočtových organizací, neziskovému sektoru i představitelům podnikatelské sféry.

Během října budou centra pracovat ve zkušebním režimu, od listopadu začne ostrý provoz ve všech třech lokalitách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…