Ústecký kraj udělil v Praze mimořádnou Cenu Ď

27.06.2016 20:36

Veřejné poděkování za mecenášství zaznělo v pátek na Nové scéně Národního divadla v Praze z úst krajské radní pro oblast kultury a památkové péče Jitky Sachetové směrem k trenérovi mládeže Atletického klubu Chemopetrol Litvínov Jaroslavu Neubertovi. Nejen za svoji dlouholetou nezištnou práci obdržel Mimořádnou cenu Ď Ústeckého kraje 2016.

Ústecký kraj udělil v Praze mimořádnou Cenu Ď
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

S cílem inspirovat dobrodince v celé republice vyhlásila Jitka Sachetová také „pozvánku do Ústeckého kraje“ pro jednoho z několika set nominovaných dobrodinců v dalších 13 regionech České republiky. Držitelem hrazeného pobytu se stala dobrovolnice Hospice Anežky České v Červeném Kostelci Marie Peclíková.

„Chtěla bych jménem Ústeckého kraje a také jménem svým inspirovat všechny mecenáše a dobrodince z celé republiky k návštěvě našeho krásného kraje, který se může pochlubit nejen řadou krásných míst ale také mimořádnými mecenáši a dobrodinci,“ řekla ve svém projevu Jitka Sachetová. Oceněného Jaroslava Neuberta pro nemoc zastoupil Svatopluk Jedlička, který pro něj převzal cenu v podobě speciálně namalovaného obrazu malíře Martina Vavryse. Nominací vyjádřil veřejné „Děkuji“ oceněnému Atletický klub Chemopetrol Litvínov. Jaroslav Neubert se zde při svém více jak čtyřicetiletém působení podílel a podílí na sportovní přípravě českých reprezentantů, ale také na přípravě atletických začátečníků. Trenérské, organizátorské i rozhodcovské činnosti se věnuje neúnavně s mimořádným zápalem a obdivuhodnou odbornou erudicí.

Cena Ď je česká cena určená mecenášům a dobrodincům v oblasti kultury, charity, vědy, vzdělávání a morálních hodnot v České republice. Ď je odvozeno od obyčejného rčení „tak ti ď“. Jedno jediné písmeno je tak nejen názvem ceny, ale současně vysvětluje i její myšlenku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…