Uveřejněním výsledků ankety mezi mladou generací dnes vrcholí projekt Generation What

16.11.2016 14:39

Český rozhlas nabídne ve svém vysílání ve středu 16. listopadu prezentaci konečných výsledků mezinárodní mediální ankety Generation What a tematicky zaměřený program. Programové speciály odvysílají stanice Radiožurnál, Dvojka a Radio Wave.

Uveřejněním výsledků ankety mezi mladou generací dnes vrcholí projekt Generation What
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Během letošního roku probíhala díky Evropské vysílací unii ve 14 evropských státech mezinárodní mediální anketa Generation What. Český rozhlas se k ní připojil společně s Českou televizí a mladí lidé ve věku 18 – 34 let tak měli i v České republice možnost vyjádřit se k tomu, jak vnímají dnešní svět a jak se staví například k politice nebo k mezilidským vztahům. Anketa nabídla 150 otázek, které byly ve všech zemích identické, a poskytla mladé generaci jedinečný prostor veřejnoprávních médií k tomu, aby sama za sebe formulovala to, co považuje za důležité a srovnala své postoje s mladými lidmi z ostatních zemí.

„Jen v České republice dotazník vyplnilo více než 60,000 mladých lidí a obdobný úspěch projekt zaznamenal i mezi mladými například v Německu, Nizozemsku, Francii nebo Rakousku. Data z dotazníku zpracovali sociologové napříč Evropou během podzimních měsíců a výstupy nabízí jedinečný vhled do postoje mladých lidí na svět kolem nich,“ uvedla Edita Kudláčová, kreativní šéfproducentka Českého rozhlasu.

Český rozhlas nabídne ve středu 16. listopadu závěry z ankety napříč vysíláním i na svých profilech na sociálních sítích. Výstupy budou v živých rozhovorech analyzovány s hlavním sociologem projektu PhDr. Martinem Buchtíkem, který za Sociologický ústav Akademie věd ČR celý projekt odborně zaštítil, ale i s dalšími zástupci mladé i starší generace a s odborníky.

Je mladá generace spíše optimistická, nebo skeptická ke světu kolem sebe? Nakolik věří politice nebo třeba právnímu systému? Jak vnímá Evropskou unii? Jak tolik skloňované technologie a online prostředí mění vztah mladé generace k práci a mezilidské komunikaci? Jaké vztahy mají mladí lidé se svými rodiči, okolím a jak hledají své životní partnery? Jsou tolerantní? A to nejen vůči uprchlíkům, ale i třeba k alkoholu a drogám nebo k menšinám ve společnosti?

To vše bude obsahem vysílání napříč stanicemi Českého rozhlasu během speciálního tematického programu.

Podrobné výsledky a komentáře najdete od 16. listopadu na webu Českého rozhlasu – www.rozhlas.cz

Kompletní informace naleznete na webové stránce projektu Generation What! – www.generation-what.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…