V Brandýse postaví rehabilitační bazén, léčebný ústav v Jevíčku opraví silnici

10.09.2015 16:00

Zadání veřejné zakázky na stavbu rehabilitačního bazénu v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí dnes schválila Rada Pardubického kraje. Odhadovaná cena je více než 35 milionů korun. Rada také rozhodla také o opravě zdevastované silnice v areálu Odborného léčebného ústavu Jevíčko.

V Brandýse postaví rehabilitační bazén, léčebný ústav v Jevíčku opraví silnici
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí

„Nová přístavba propojí areál Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí s parkem. Bazén o rozměrech osm krát devět metrů bude spolu s budovou částečně zapuštěný do terénu a zvenku splyne jeho zelená střecha s parkem,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který má v krajské radě na starosti zdravotnictví. „Stávající rehabilitační bazén je z roku 1960 a neodpovídá potřebám a lůžkové kapacitě ústavu. Není vhodně umístěn, nemá bezbariérový přístup a nesplňuje mikroklimatické a technologické požadavky platné legislativy,“ dodal Roman Línek.

V novém objektu budou také šatny, toalety, sprchy a technické zázemí s úpravnou bazénové vody a vzduchotechnikou. Prostor stávajícího bazénu projde rovněž stavebními úpravami a bude nadále užíván pro rehabilitaci pacientů.

Stará silnice ničí suterén OLÚ

V Odborném léčebném ústavu Jevíčko se dočkají obnovy páteřní komunikace. „Tato silnice je téměř 100 let stará, s různými vysprávkami a překopy, bez jakéhokoliv funkčního systému odvodnění. Při velkém dešti tak zaplavuje suterén léčebných pavilonů,“ vysvětlil Roman Línek. „Chceme proto obnovit tuto komunikaci v kontextu historického vzhledu areálu, provést odvodnění, ale také zlepšit dopravní obslužnosti pro sanitní vozidla a zásobování a vytvoření rovných ploch pro nakládku a vykládku pacientů s využitím kolečkových vozíků,“ dodal 1. náměstek hejtmana. Náklady se odhadují na 6,4 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…