V Praze další týden bez nového případu onemocnění spalničkami

17.06.2018 21:22

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen HSHMP“) informuje veřejnost, že v právě probíhajícím 24. kalendářním týdnu roku 2018 nebyl v Praze zaznamenán žádný výskyt nového, laboratorně potvrzeného případu onemocnění spalničkami.

V Praze další týden bez nového případu onemocnění spalničkami
Foto: praha.eu
Popisek: Hygienická stanice hl. m. Prahy - logo

Počet hlášených případů od začátku roku 2018 tak odpovídá údajům zveřejněným na internetových stránkách HSHMP dne 8. 6. 2018 (ZDE). Jde o již druhý týden, kdy se od začátku zvýšeného výskytu spalniček v Praze neobjevil žádný nový, laboratorně potvrzený případ. Poprvé pražští hygienici nezaznamenali žádný nový případ onemocnění spalničkami v Praze ve 22. kalendářním týdnu roku 2018.

„Určitě se pozitivně projevují nastavená protiepidemická opatření, které jsme de facto od února letošního roku aktivně a postupně přijímali,“ říká šéf pražských hygieniků Jan Jarolímek.

Podrobněji o přijímaných opatřeních a souhrnu prováděných kroků HSHMP informovala v tiskových zprávách pro média a také na svých internetových stránkách ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…