V Ústí nad labem ulici vyrostl moderní gymnaziální komplex

22.01.2015 21:35

Slavnostního ukončení 5. a 6. etapy rekonstrukce se dnes dočkalo Gymnázium Jateční v Ústí nad Labem. Dostavba, která navazuje na již v minulosti dokončené prostory tělocvičny a jídelny, finálně dotváří moderní areál školy spolu s venkovním prostředím pro studenty. Po slavnostním zahájení a symbolickém přestřižení pásky ukázal ředitel školy Alfréd Dytrt hostům nově zrekonstruované prostory školy.

V Ústí nad labem ulici vyrostl moderní gymnaziální komplex
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

„Dokončená stavba je ukázkou toho, že Ústecký kraj má zájem o vysokou úroveň vzdělávání a věřím, že se tyto krásné moderní prostory stanou chloubou mezi středními školami,“ řekl na úvod setkání hejtman Oldřich Bubeníček.

Tato investiční akce zahrnuje výstavbu dvoupodlažního pavilonu nových učeben, který je propojen jak s historickou budovou školy, tak s dokončeným objektem tělocvičny. V pavilonu je celkem osm nově vybavených učeben a 11 kabinetů. Součástí zmodernizovaného areálu školy jsou také dvě nová venkovní hřiště a upravené zahradní prostory s oplocením. Zrealizovaná rekonstrukce celkově přispěje ke zpříjemnění výukového i volnočasového prostředí. V areálu školy také nalezneme naučnou stezku, která poslouží jako jedna z výukových pomůcek. „Vznikl moderní gymnaziální komplex. To je výhra jak studentů, tak nás a samozřejmě zřizovatele,“ sdělil ředitel gymnázia Alfréd Dytrt.

Investorem posledních dvou etap dostavby školy je Ústecký kraj. Celkové náklady stavby činily přes 130 milionů korun. Zhotovitelem stavby byla společnost Zempra DC s. r. o., hlavním subdodavatelem byla společnost Severočeská stavební a.s. Mezi hosty nechyběli zástupci managementu zmíněných společností pan Vítězslav Chalupecký a Zdeněk Liebl.

Právě Gymnázium v Jateční ulici, které je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, vloni na podzim zvítězilo v soutěži Dobrá škola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…