V krajských nemocničních lékárnách Moravskoslezska se o Velikonocích vydaly léky na více než dvě stě receptů

19.04.2017 10:12

I o Velikonočním pondělí si mohli lidé vyzvednout své léky v krajských nemocničních lékárnách v Karviné-Ráji, Havířově, Orlové, Třinci-Podlesí, Frýdku-Místku, Krnově i Opavě. Lékárníci byli pacientům k dispozici i ve sváteční den, kdy bývají lékárny ve velkých nákupních centrech uzavřeny.

V krajských nemocničních lékárnách Moravskoslezska se o Velikonocích vydaly léky na více než dvě stě receptů
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Nechtěli jsme, aby pacienti o státních svátcích museli otevřené lékárny hledat a pro léky někam dojíždět. Velikonoce byly prvním svátkem, kdy jsme přistoupili k tomuto opatření k rozšíření a zkvalitnění služeb v našich krajských zařízeních,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer.

„Pokud jde o konkrétní čísla, v lékárně ve frýdecko-místecké nemocnici v tento jediný den vydali léky na 44 receptů a ve volném prodeji zboží za více než 11 tisíc korun, v Třinci šlo o 29 receptů a zboží za zhruba 5 tisíc korun. V Karviné, Havířově a Orlové pacienti dostali léky na 57 receptů a zboží za více než 14 tisíc korun, v Opavě a Krnově přijali 97 receptů a za zboží a doplatky utržili přibližně 28 tisíc korun,“ upřesňuje náměstek Martin Gebauer.

Nemocniční lékárny krajských nemocnic budou v průběhu roku otevřeny i v době dalších státních svátků, a to v obvyklé provozní době.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…