V krajských nemocničních lékárnách Moravskoslezska se o Velikonocích vydaly léky na více než dvě stě receptů

19.04.2017 10:12

I o Velikonočním pondělí si mohli lidé vyzvednout své léky v krajských nemocničních lékárnách v Karviné-Ráji, Havířově, Orlové, Třinci-Podlesí, Frýdku-Místku, Krnově i Opavě. Lékárníci byli pacientům k dispozici i ve sváteční den, kdy bývají lékárny ve velkých nákupních centrech uzavřeny.

V krajských nemocničních lékárnách Moravskoslezska se o Velikonocích vydaly léky na více než dvě stě receptů
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Nechtěli jsme, aby pacienti o státních svátcích museli otevřené lékárny hledat a pro léky někam dojíždět. Velikonoce byly prvním svátkem, kdy jsme přistoupili k tomuto opatření k rozšíření a zkvalitnění služeb v našich krajských zařízeních,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer.

„Pokud jde o konkrétní čísla, v lékárně ve frýdecko-místecké nemocnici v tento jediný den vydali léky na 44 receptů a ve volném prodeji zboží za více než 11 tisíc korun, v Třinci šlo o 29 receptů a zboží za zhruba 5 tisíc korun. V Karviné, Havířově a Orlové pacienti dostali léky na 57 receptů a zboží za více než 14 tisíc korun, v Opavě a Krnově přijali 97 receptů a za zboží a doplatky utržili přibližně 28 tisíc korun,“ upřesňuje náměstek Martin Gebauer.

Nemocniční lékárny krajských nemocnic budou v průběhu roku otevřeny i v době dalších státních svátků, a to v obvyklé provozní době.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Ministr Blažek jednal s odbory o platech a platových tabulkách

19:15 Ministerstvo spravedlnosti: Ministr Blažek jednal s odbory o platech a platových tabulkách

Dnes 23. května 2024 se uskutečnilo jednání ministra spravedlnosti Pavla Blažka, které inicioval, a …