V sobotu 9. září do Národního technického muzea zdarma

03.09.2017 14:25

Při příležitosti „Dnů evropského dědictví“ a „Dožínek na Letné“ Národní technické muzeum otevírá 9. září 2017 tři objekty bezplatně.

V sobotu 9. září do Národního technického muzea zdarma
Foto: wikipedia
Popisek: Národní technické muzeum.

Národní technické muzeum v sobotu 9. září 2017 mimořádně zpřístupní tři objekty – hlavní budovu muzea na Letné, Centrum stavitelského dědictví Plasy a Železniční depozitář v Chomutově – pro návštěvníky zdarma. Připojuje se tak ke Dnům evropského dědictví, které se každoročně v září v Evropě pořádají a jejichž cílem je přiblížit široké veřejnosti národní kulturní dědictví.

V hlavní budově Národního technického muzea na Letné si mohou návštěvníci prohlédnout 14 stálých expozic a dva významné výstavní projekty – „Člověk v náhradách aneb technika slouží medicíně“ a „Český kinematograf“. K vidění bude nově otevřená interaktivní výstava věnovaná optickým jevům „Klamárium“ a v dopravní hale nová výstava „Plachetnice Niké a její osudy.“ Celý den se budou konat zdarma komentované prohlídky expozice Dopravy a Hornictví. Pro menší návštěvníky připraví muzejní pedagogové hravé aktivity. Ve venkovním  areálu muzea se představí nejnovější nákladní vozy společnosti Tatra Trucks  – Tatra Phoenix Präsident a dakarský speciál Tatra.

9. 9. 2017 vstup zdarma. Otevírací doba 9. 9. 2017 9:30 – 17:30. Více www.ntm.cz

Z  provozně-technických důvodů zůstane tento den uzavřena expozice Uhelný a rudný důl.

Centrum stavitelského dědictví NTM v Plasích je umístěno v nově opraveném hospodářském areálu památkově hodnotného kláštera. Navštívit je zde možné stálou Expozici stavitelství, kde je atraktivní formou podle jednotlivých etap stavby budovy představena stavební historie, stavební hřiště a tři výstavy.

9. 9. 2017 vstup zdarma. Otevírací doba 10:00 – 17:00. Více www.muzeum-plasy.cz

V Železničním depozitáři NTM v Chomutově si zájemci o železniční historii mohou prohlédnout velkou část největší státní železniční sbírky u nás – na 100 kolejových vozidel. Depozitář NTM v letošním roce zpřístupnilo na celou letní sezónu až do 29. října 2017.

9. 9. 2017 vstup zdarma. Otevírací doba 10:00 – 17:00. Více www.ntm.cz

Přístup do oploceného areálu je možný pouze po značené trase z Černovické ulice z prostoru parkoviště nákupního centra Globus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…