VLS: Děti z Libavé vyrazily s nadílkou za zvěří

23.12.2015 9:12

Čtyři desítky libavských školáků neodradilo ani pošmourné počasí. Spolu s lesními pedagogy Honzou Zíchou a Romanou Klevarovou vyrazily děti do přezimovací obůrky, kde zvěři předložily lahůdky jako mrkev, jablka, hrušky, řepu, celer, zelí, ale i obilí, seno a lojové koule pro ptáčky. Po bohaté hostině se od lesníků dozvěděly, jaká krmiva myslivci používají a jakým způsobem a kdy je zvěři předkládají.

VLS: Děti z Libavé vyrazily s nadílkou za zvěří
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

„Protože byla zima, nechyběly zahřívací hry. Až když byly ruce pořádně zkřehlé a boty řádně od bahna, zamířili jsme do lovecké chaty Bělá, kde nás čekal další program.Postupně si každý školák vyrobil lojovou kouli pro ptáčky, kdo měl zájem, mohl kreslit a pro, ty které myslivost uchvátila, byly připraveny trofeje i s výkladem. Všechny děti živě diskutovaly a přispívaly zajímavými názory. Nakonec jsme si slíbili, že se potkáme i na jaře za hezčího počasí a povíme si i něco o lesnictví,“ popsala akci s dětmi lesní pedagožka VLS Romana Klevarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…