VOC Znojmo: Česká televize ve Znojmě natáčela o veltlínském zeleném

09.06.2019 8:40

Česká televize začala s vysíláním nového vinařského cestopisu, jehož průvodcem je Václav Žmolík. Na diváky čekají památky, nádherná příroda a setkání s vinaři i jinými znalci regionů. Díl, kde hlavní roli hraje Veltlínské zelené, se natáčel ve Znojmě. Na jeho premiéru se diváci mohou těšit ve čtvrtek 27. června od 20:55 na ČT2.

VOC Znojmo: Česká televize ve Znojmě natáčela o veltlínském zeleném
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Veltlínské zelené je odrůda typická pro Znojemsko, proto kamery České televize při natáčení tohoto tematického dílu zavítaly právě k nám. Natáčeli jsme v centru města Znojma, ve Vlkově věži, informačním centru VOC Znojmo, v restauraci i ve vinicích. Snažili jsme se tím podpořit vinařskou turistiku v regionu,“ říká František Koudela, předseda VOC Znojmo, který v cestopisu společně s Václavem Žmolíkem vystupuje.

Hlavním tématem natáčení bylo samozřejmě víno. „Povídali jsme si o Veltlínském zeleném i o Ryzlinku rýnském a Sauvignonu, dalších dvou odrůdách typických pro náš region. Hovořili jsme také o apelačních systémech a vínech originální certifikace a snoubili jsme víno s gastronomií. Diváky jsme také pozvali na výlet na Znojemsko, ať už jsou to milovníci cyklistiky nebo vodáctví. U nás máme pro každého něco,“ vyjmenovává Koudela.

A co na vinařský cestopis Krajinou vína říká jeho průvodce? „Byť každý z nás má chuť trochu jinou, musím říct, že na natáčení jsme potkávali samé úžasné vzorky: ať už se víno urodilo na Moravě, nebo v Čechách. Máme se u nás čím pochlubit a stále máme co objevovat. A hlavně je skvělé za vínem vyrazit přímo, nespoléhat se jen na regály supermarketů, ale mluvit s vinaři a vnímat víno skrze krajinu, kde vzniká. Během přípravy celého cyklu jsme nachodili mnohem víc kilometrů, než vypili vzorků vína – ale všechny ty výlety byly úchvatné,“ říká průvodce pořadu Václav Žmolík.

Na premiéru osmého dílu cyklu Krajinou vína nazvaného „Veltlínské zelené“ se můžete těšit ve čtvrtek 27. června od 21:55 na ČT2. Reprízu pak můžete sledovat v pátek 28. června od 17:50 a ve čtvrtek 4. července v 11:45.

Všechny díly pak budou po odvysílání samozřejmě dostupné i online na iVysílání České televize ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.