Vánoce přinesly Neznašovu rekonstruovanou školu

03.01.2017 15:48

Nová školní družina, třída, kabinety a řada dalších úprav. Tak vypadá rozsáhlá rekonstrukce školy v Neznašově na Českobudějovicku. Stavebníci skončili s pracemi v říjnu, pak následovalo rozsáhlé stěhování a zařizování místností. Žáci se tak od ledna učí v nových prostorách. Potřebné 4 miliony korun získala obec od nedaleké Jaderné elektrárny Temelín.

Vánoce přinesly Neznašovu rekonstruovanou školu
Foto: ČEZ
Popisek: Vánoce přinesly Neznašovu rekonstruovanou školu.

Priorita Všemyslic, pod které Neznašov spadá, v uplynulých dvou letech byla podle starosty Karla Tůmy jasná. Dokončit rozsáhlou stavbu školky a v návaznosti na ni rekonstruovat i školu. Investice do této oblasti obec uzavřela koncem loňského roku. A dětem se rozhodně líbí. „Je tady daleko víc místa a světla. A lepší jsou tu i nové hračky a nábytek,“ hodnotí nové prostory školní družiny s lehce smíšenými pocity hned po prázdninách Pavlík Fuka z druhé třídy.

„Máme naprosto naplněnou novou školku s řadou unikátních vzdělávacích programů. A je logické, že děti z ní budou postupně přecházet do školy, ve které se vyučuje dle stejné metodiky, proto jsme navázali i rekonstrukcí školy. Uplynulé roky tak byly extrémně náročné, ale podařilo se. Aktuálně máme nejnovější a věřím, že i jedno z nejlepších zařízení v širokém regionu,“ hodnotí starosta.

Klíčová byla pro obec podpora od Jaderné elektrárny Temelín. Ta má s obcí ve svém sousedství uzavřenou rámcovou smlouvu o podpoře. Na obou projektech se proto finančně velmi významně podílela.

„Školství je jednou z oblastí, na které se v našem okolí dlouhodobě zaměřujeme. I proto jsme na rozšíření školy uvolnili ve dvouletém období celkem čtyři miliony korun,“ odůvodňuje podporu za ČEZ Petr Šuleř.

Hlavní změnou z pohledu žáků i pedagogického sboru je uvolnění původně natěsnaných tříd i kabinetů.  „Samozřejmě je to příjemnější pro všechny. Nové prostory splňují všechny potřebné normy a hlavně poskytují daleko víc prostoru žákům, učitelům na přípravu i nejrůznější další aktivity,“ vysvětluje ředitel školy Jaroslav Tůma.

Klíčové investice do školství tak mají Všemyslice za sebou. I dál ale chtějí být aktivní v oblasti grantů. Nové prostory si podle ředitele školy totiž žádají i nové vnitřní vybavení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…